Fina halsband 2023 – 6 stilrena vardagshalsband

Innehåll

Nedan har StylingGuiden valt ut och tipsar om fina halsband från Thomas Sabo, Gynning Jewelry, Lily and Rose, Michael Kors, Emma Israelsson och Caroline Svedblom.

Vilken färg på smycken passar jag bäst i?

Silversmycken

alyssa hurley IdU1Si3wJ I unsplash

Silversmycken passar du bäst i om du har en hudton med kalla undertoner som går i blå eller rosa undertoner. Silversmycken gör sig också snyggast till kallare hårfärger så som silvergrått, silverblond, platinablond, askblond, pärlblond, askbrun, espresso brunt och svart.

Guldsmycken

allec gomes GH0bvtecE0 unsplash

Guldsmycken passar du bäst i om din hudton går i varma toner med gula eller röda undertoner. Guldsmycken gör sig också snyggast till varmare hårfärger så som guldblond, honungsblond, caramelblond, varm chokladbrun och copparröda hårfärger.

Roséguld smycken

deena englard cHeDt4VZFY unsplash

Roséguld passar du bäst i om du har en neutral hudton som har både blå/rosa undertoner och gul/röda undertoner. Neutrala hårfärger är till exempel Champangeblond, beigeblonde, naturbrun och roséguld. Eftersom roséguld är en varm/kall färg kan du bära den både om du har en kall eller en varm hudton om du känner dig bekväm i det.


1. Thomas Sabo Classic Pavé Necklace – Rose Gold/White

Fina halsband

Fina halsband nummer #1 är Thomas Sabo kedja från kollektionen ”Sterling Silver”. Ett klassiskt och elegant halsband. Kedjan har ett runt hängsmycke med en vit Zirkoniapavé i 925 sterlingsilver och en plädering i 18 karat roséguld. Ett stilrent gnistrande halsband!


2. Gynning Jewelry The Knot Silver Necklace – Silver

Fina halsband

Fina halsband nummer #2 är The knot halsband från Gynning Jewelery. Vackert halsband i 925 sterling silver som består av två små ringar som är knutna i varandra. Det finns även matchande örhängen, ring och armband från samma serie ”The knot”.


3. Lily and Rose Amelie Necklace – Silver/Vintage Rose

Fina halsband

Fina halsband nummer #3 är detta vackra halsbandet från Lily and Rose. Smycket har en ljuv och sommarfräsch färgskala med härliga toner i silver, guld och rose. Halsbandets smycke har kristaller med Swarowski.

Fina halsband

4. Michael Kors Kette Necklace – Silver/White

Fina halsband

Fina halsband nummer #4 är detta fina silver halsbandet från Michael Kors. Smycket har Michael Kors logotypinitialer skissade i gnistrande pavé-accenter som ger en glamourös touch. Halsbandet är gjort i sterlingsilver.

Alla Michael Kors smycken är gjorda av ädla metaller. Håll smyckena borta från fukt då det kan främja mörka fläckar och förvara smycket på en ren, torr plats.


5. Golden Small Dove Necklace Emma Israelsson

Fina halsband

Fina halsband nummer #5 är detta guld halsbandet från Emma Israelssons kollektion ”Dove”. Kedjan är i 18 karat guldpläterad silverkedja och har ett vackert hängsmycke i form av en duva i mässing.

Dove kollektionen har även armband och örhängen.


6. Caroline Svedbom Adele Necklace – Silver/Transparent

Fina halsband

Fina halsband nummer #6 är detta halsbandet från Caroline Svedblom och kollektionen ”Adele”. Halsbandet har en venezialänk som är tillverkad av 925 sterling silver med 18 karat guld/rhodium plätering. Halsbandet har ett smycke av gnistrande swarowski kristaller.

Adele kollektionen har även örhängen.


Smyckesvård

Silversmycken

Silversmycken behöver man putsa för att behålla silverfärgen då silver oxiderar med tiden av att vara i luften och blir svarta. Silversmycken putsas enklast hemma med en putsduk. Man kan även doppa sina silversmycken i silverdipp, dock bör man vara försiktig med silverdipp om silversmycket har ädelstenar eller pärlor då de kan bli förstörda av silverdipp.

Guldsmycken och roséguld smycken

Smycken i guld och roséguld kan bli repiga efter mycket användning så då rekommenderas de att lämnas in till en professionell guldsmed för att få de putsade, så kommer de att se ut som nya igen!

Ädelstenar

Ädelstenar i smycken behöver tvättas då och då för att de ska bibehålla sin gnistrande glans. När ädelstenarna ser dimmiga ut är det dags att tvätta dem. Tvätta gör du enkelt hemma med en mjuk tandborste, diskmedel och varmt vatten. Torka därefter av med en torr trasa eller handduk och låt smycket lufttorka ett tag.

Pärlor

Pärlor är väldigt känsliga, vilket betyder att man måste vara försiktig när man använder dem. Man ska inte utsätta pärlor för kemikalier från ex parfym eller krämer och man ska inte använda silverdipp på pärlor.

När ska man inte använda sina smycken?

Örhängen: De flesta örhängen kan man använda hela tiden men örhängen med pärlor bör man ta av vid dusch och kontakt med vatten.

Halsband & Armband: Ta av dig dina halsband och armband vid aktivitet som ex träning eller där du har risk att fastna med smyckena så de kan repas eller slitas av. Du kan använda armband och halsband vid dusch så länge de inte innehåller pärlor.

Ringar: Ta av dig dina ringar när du utför trädgårdsarbete, lagar mat, bakar, tränar och städar eller om du har ett fysiskt arbete som kan skada ringarna ex byggarbete, sjukvård eller frisör.


Vill du läsa om fina väskor från Michael Kors? Kolla i så fall in inlägget Michael Kors Axelremsväska.