Fina barnsängar – hitta rätt barnsäng

notis barnsangar

Att hitta rätt säng till ditt barn kan vara svårt när det finns så mycket ute på marknaden. Det gäller att hitta den barnsäng som passar bäst till ditt barn men det kan också vara kul att den passar in med övrig inredning och fyller viktiga funktioner i barnets rum. Nedan kommer några saker att tänka på och ha i åtanke när du ska köpa en ny säng till ditt barn, samt tips på olika barnsängar.

Att inreda ditt barns rum är både roligt och enkelt om du hittar rätt barnmöbler och inredning. Därför kommer även några tips längre ner på fina och smarta barnsängar.

Bebis spjälsäng

  1. Ett praktiskt sätt är att välja en spjälsäng med en botten som har flera olika höjdlägen. På så sätt kan sängen justeras efter hur stor bebisen är – högre höjd för en nyfödd bebis och lägre höjd för en lite större bebis då en större bebis lätt krälar, kanske ställer sig upp och behöver därför större säkerhet att inte kunna ta sig ut ur sängen.
  2. Bedside crip är ett smart val till en liten bebis då den har en nedfällbar sida som möjliggör att sängen kan låsas fast vid din egna säng, vilket skapar en trygg känsla både för dig och bebisen.
  3. Ett smart tips är att välja en spjälsäng som har standardmåtten 60 x 120 på grund av att madrasser oftast inte ingår i köpet av sängen, på så sätt är det lättare att hitta både en madrass och bäddset som passar i storlek för sängen.

Barnsängar

barnsängar

Många barnsängar har smarta lösningar med förvaring undertill, att välja en barnsäng med plats för förvaring är en mycket smart lösning då man kan förvara till exempel barnets gosedjur, böcker för godnattsagor eller andra leksaker.

barnsängar

En annan smart lösning är att ha en barnsäng som har en utdragbar extrabädd. På så sätt kan du enkelt dra fram en extra säng om barnet till exempel får en nattgäst.

barnsängar

Ett roligt alternativ för barnet och som skapar en fin och lekfull inredningsdetalj i barnets rum är en hussäng. Hussängar finns i oändligt många olika varianter och färger – vilket gör det enkelt att hitta den hussängen som passar just ditt barn bäst.

barnsängar

En söt och rolig säng med ett djurmotiv är också väldigt roligt för barnet och ger barnet en känsla av att den har en unik säng vilket troligen gör det både roligare och enklare för barnet att gå och lägga sig om kvällarna.