Fett hår – hårprodukter och hårrutin i 4 steg mot fett hår

Innehåll

Varför får man fett hår?

Finns det något mer frustrerande än att trots att man tvättar håret blir det fett igen efter bara någon dag eller några timmar? Hela 20 % av världens befolkning får lätt fett hår så det är otroligt vanligt och normalt. Men vad orsakar fett hår egentligen? I hårbotten har vi alla en hydrolipid film som producerar fett för att skydda hår och hårbotten mot yttre friktion och ex UV-strålar. Vissa människor har väldigt mycket av dessa hydrolipidiska lager och orsakerna till detta kan variera. Orsakerna kan vara användning av värmeverktyg, hårt vatten, motion, föroreningar från atmosfären, stress, utmattning, ohälsosam kost, genetik och hormoner.

Hårrutin mot fett hår

För att minska fett hår är det viktigt att få kontroll över talgen i hårbotten. Detta kan du göra genom rätt produkter och rätt hårvårdsrutin.

1. Scrub Energisant

fett hår

Använd Scrub Energisant istället för schampo en gång i veckan. Denna skrubben blir som ett mjukt lödder i kontakt med vatten och är utvecklad just för att motverka fet hårbotten och hår. Scruben bekämpar oljighet och genom havssalt exfolierar den talg, föroreningar och produktrester. Scruben innehåller även vitamin B6 och salicylsyra som skyddar hårbotten. Efter användning av denna scruben ökar glansen i håret.

Skölj igenom håret med varmt vatten och massera sedan in skrubben i hårbotten och skölj sedan ur noggrant.

Köp hos Lyko >>

 

2. Specifique Bain Divalent 

fett hår

På de andra tvättdagarna använder du Specifique Bain Divalent som är ett schampo som rengör och balanserar hårbotten och håret. Schampot behandlar oljigt hår och hårbotten genom att reglera överproduktionen av talg samt ger håret näring från rot till topp.

Köp hos Lyko >>

3. SpecifiqueMasque Hydra-Apaisant 

fett hår

Det är viktigt att även återfukta fet hårbotten. Efter varje tvätt applicera Spécifique Masque Hydra Apaisant som är en silikonfri mask som renar och återfuktar hårbotten och håret och behandlar oljigt hår.

Köp hos Lyko >>

4. Styling L’Incroyable Blow Dry

fett hår

Om du ska använda hårfön eller värmeverktyg applicera detta värmeskydd för att skydda håret och förhindra att hårbotten överproducerar talg. Detta värmeskydd skyddar mot värme upp till 230°

Om Kerastasé

Kerastase grundades år 1964 och har sedan start haft en speciell vård filosofi för håret. Kerastase är ett professionellt hårvårdmärke som samarbetar med många olika frisörsalongen runt om i världen och har hela 19 olika hårvårdsserier. Kerastase motto är att kunna uppfylla precis alla olika hårtypers specifika önskemål och få alla kvinnor att känna att deras hår känns helt fantastiskt.

Kerastase har kombinerat sin djupa kunskap om frisörer och deras kunder för att sammanställa en hel värld full av hårvårdsprodukter som överträffar förväntningarna hos både kunder och frisörer. Kerastase produkter är framtagna med hjälp av expertforskare.

Kerastase har skapat och skapar (då kerastase ständigt uppdaterar sitt sortiment med nya produkter och kompliment till de olika hårvårdsserierna) produkter med sällsynta och högkoncentrerade ingredienser som sjunker djupt in i hårfibrerna för att vårda håret inifrån och ut.

Kerastase skapar skräddarsydda behandlingar med hjälp av deras banbrytande professionella tekniker och ritualer för att ge den djupaste vården av högsta kvalité.

”We don’t just wash hair, we bathe it. We don’t just treat hair, we transform it. We don’t just smooth frizz, we unleash possibilities. Because it’s more than hair, it’s you”. Kerastasé

Är du intresserad av att läsa mer om Kerastasé bakgrund och filosofi? Besök Kerastasé hemsida.