Färgat hår – ta hand om färgat hår på bästa sätt hemma

Att skaffa en ny fräsch hårfärg när en ny årstid börjar är alltid en härlig boost. Antingen en mjuk balayage, levande koppar, blank brunett, ljusblond eller en kanske rosé? Men hur får man egentligen färgat hår och den fina hårfärgen att hålla vecka efter vecka efter sitt frisörbesök? En regel att följa är att ta hand om sin hårfärg hemma med rätt produkter och hårrutin. Varför spendera så mycket pengar på sin nya hårfärg hos frisören om man sedan går hem och inte underhåller och tar hand om det på rätt sätt? Det kan både förlänga tiden till nästa färgning och även få dig att känna dig sådär fin i håret varje dag. Att bevara hårfärgen, förbättra glansen och vårda sitt hår är enkelt när man vet vilka produkter och vilken hårrutin som krävs. Nedan kommer jag att avslöja hemligheten till en hållbar hårfärg.

Vad orsakar att hårfärgen bleknar eller förändras?

Det finns flera faktorer som orsakar hållbarheten av färgat hår. Föroreningspartiklar kan få din glansiga färg att se tråkig och livlös ut, värmestyling utan skydd kan leda till att en hårfärg bleknar, kranvatten kan få färgen att blekna och bli matt – det finns en trio av partiklar i H20 (vatten) som är fiender till en glänsande hårfärg vilket är klor, koppar och kalcium – Kerastasé hårvårdsserie Reflection Chromatique neutraliserar vattenpartiklarna med hjälp av naturliga ingredienser bland annat Yuzu och Litcheextrakt.

Hur undviker jag att min hårfärg bleknar eller blir tråkig?

När det gäller färgat hår finns det två huvudmål vi flesta har – att förlänga färgkvalitén och att bevara hårets integritet. Man vill att sin hårfärg ska se strålande och glansig ut och inte tappa pigment så länge som möjligt. Om man har en levande färg vill man att intensitet ska hålla och om man till exempel blivit brunett vill man att färgen ska behålla rätt nyans och inte få några oönskade mässing eller röda toner.

Hårrutin för färgat hår

Reflection Chromatique är ett hemma-sortiment som är särskilt utformat för att skydda och förbättra din färg samtidigt som du ger näring åt dina hårfibrer.

1. Bain Chromatique – schampo

schampo färgat hår

Tvätta ditt hår med Bain Chromatique som är ett schampo för färgbehandlat hår. Schampot innehåller ett chelatorkomplex som bekämpar alla färg fiender inklusive vattenpartiklar som kan bidra till att färgen bleknar, samt UV-filter och E-vitamin som skyddar mot oxidativa aggressioner och riskliolja som ger näring åt hårfibrerna för att vårda håret och betona glansen i hårfärgen.

Köp hos lyko >>

2. Fondant Chromatique – balsam

balsam färgat hår

Efter du tvättat ditt hår med Bain Chromatique använder du Fondant Chromatique som är ett färbevarande balsam. Detta balsamet återfuktar och vårdar färgbehandlat hår. Balsamet innehåller E-vitamin och risklidolja och Zinkglukonat som fångar upp färgpartiklarna i håret och Chelatorkomplex som skyddar mot de avmattande effekterna i kranvatten.

Köp hos Lyko >>

3. Masque Chromatique – inpackning

inpackning färgat hår

Använd Masque Chromatique som är en inpackning en gång i veckan för att förstärka näringen i ditt färgade hår. Inpackningen har ett innovativt system som fångar upp pigmenten i hårfärgen. Innehåller även chelatorkomplex som bekämpar skadliga vattenpartiklar för hårfärgen och UV-filter samt E-vitamin som skyddar mot oxydativa aggressioner och Riskliolja som ger näring till hårfibrerna. Inpackningen för hårfärgen glansig och levande samtidigt som den vårdar håret på djupet.

För tunt/fint-normalt hår använd Masque Chromatique Fine.

För tjockt-grovt hår använd Masque Chromatique Thick.

Köp hos Lyko >>

4. Touche Chromatique

färgat hår

Du kan lägga till Touche Chromatique i din inpackning. Droppa 10 droppar av önskad nyans i din inpackning för att förstärka eller neutralisera din hårfärg. Vill du till exempel ha en kallar brun hårfärg kan du använda Cool Brown som neutraliserar röda toner i brunt hår. Vill du ha en svalare blond ton kan du använda Cool Blond, vill du förstärka en varm brun hårfärg eller en kopparfärg kan du använda Copper. Pigmenten förbättrar, förstärker eller neutralisera hårfärgen. Touche Chromatique finns i nyanserna Cool brown, Cool blonde, Copper och Red.

Köp hos Parfym.se >>

5. Fluide Chromatique – hårolja

färgat hår olja

Slutligen kan du även använda Fluide Chromatique som är en hårolja som motverkar frizz, ger en strålande glans till hårfärgen och gör håret mjukt och smidigt.

Hoppas du känner dig lite klokare i hur du ska ta hand om färgat hår hemma!

Vill du veta mer om hårvårdsmärket Kerastasé? Besök Kerastasé hemsida!