Få glansigt hår – 3 steg till att få glansigt hår hemma!

Att få glansigt hår med massa shine är väldigt önskvärt och något många vill ha. Att få ett glansigt hår kan dock vara svårt och några orsaker till att hår saknar glans är mycket värmestyling, produktrester, miljöfaktorer och andra stressfaktorer som gör håret matt och glanslöst.

Det finns en hårvårdserie som har vetenskaplig forskning om glans bakom sig och det är Elixir Ultime från Kerastasé, som lyfter fram glansen i håret och ger glansen intensitet. Längre ner tipsar jag om en 3-stegs rutin för att få glansigt hår hemma.

Hur uppstår glans i håret?

Glans i håret kommer fram när ljus träffar håret – och då skapas både reflketion och diffus refkletion. Refletions skapas genom att ljus träffar håret och det blir en spegelliknande glans, medans diffus refletion skapas när ljuset sprids och intensiteten försvagas. Hur mycket av varje typ man kan se i ett hår beror på hårfiberns tillstånd. Grova ytor ger en mer diffus reflektion medan blankare ytor ger en glansigare reflektion.

De perfekta förhållandet för glans i håret har ett högt förhållande av reflektion (total) glans och ett lågt förhållande diffus reflektion. Hårvårdsserien Elixir Ultime är utformad för att uppmuntra det höga förhållandet genom att jämna ut och ge näring till hårfibrerna omedelbart.

Glansens fiender

Smuts – deponeras på håret i form av damm, produktrester och föroreningar vilket stör hårets förmåga att reflektera ljus och fånga upp glans.

Talg – Naturliga oljor från hårbotten fördunklar hårfibernas yta vilket får det att se matt och tråkigt ut.

Glansens vänner

Kameliaolja – kommer från frön i kamelia blomma och är en dyrbar olja som har mycket närande egenskaper. Kameliaolja består av oljesyra, linolsyra och E-vitamin och dess näringsämnen jämnar ut och lugnar alla hårtyper vilket skapar de bästa förhållanderna för hög glans i håret.

Marulaolja – kommer från frön i den hårda kärnan av frukt i Marula-träd och har otroliga fuktgivande och närande egenskaper. Marulaolja mjukar upp håret och främjar en hög nivå av ljusreflektion som ögat uppfattar som intensiv glans.


Hårrutin – få glansigt hår

Denna 3-stegs hår rutinen är skräddarsydd för att få glansigt hår. Hårrutinen ger håret en ren glans, samt volym vilket passar utmärkt även till tunt/fint hår.

Steg 1. Bain Elixir Ultime – schampo

få glansigt hår

Tvätta håret me Bain Elixir Ultime som är ett glansförhöjande schampo som återupplivar hårfiberna genom intensiv näring från Marulaolja och Kamaliolja samt C och D vitamin och Oméga 9. Schampot gör håret silkeslent och lysande med strålande glans.

Doft: Mjuk blommig doft med lädernoter.

Köp hos Lyko >>


Steg 2. Fondant Elixir Ultime – balsam

får glansigt hår balsam

Använd Fondant Elixir Ultime som är ett krämigt oljebaserande balsam som förhöjer glansen i håret genom fem olika oljor. Balsamet stärker och mjukar upp håret omedelbart och näringen sitter i 48 timmar. Håret blir mer hanterbart och lämnar håret silkeslent, glänsande och 6 gånger blankare.

Köp hos Lyko >>


Steg 3. L’Huile Légère – Glansspray

glansspray

Glansspray som ger extra glans till håret genom sin närande formula av Marulaolja, Kameliaolja och Majsgroddsolja. Glansprayen gör även håret mer hanterbart och minskar frizz. Sprayen har ett långvarigt resultat i håret upp till 96 timmar.

Glanssprayen kan appliceras i både vått och torrt hår.

Milt parfyrmerad doft.

Köp hos Lyko >>


Hoppas du fått lite kunskap om att få glansigt hår hemma samt hur glans uppstår i håret och orsaker som påverkar att håret blir matt och glanslöst. Att få glansigt hår är enkelt med rätt produkter och rätt hårrutin.

Om Kerastasé

Kerastase grundades år 1964 och har sedan start haft en speciell vård filosofi för håret. Kerastase är ett professionellt hårvårdmärke som samarbetar med många olika frisörsalongen runt om i världen och har hela 19 olika hårvårdsserier. Kerastase motto är att kunna uppfylla precis alla olika hårtypers specifika önskemål och få alla kvinnor att känna att deras hår känns helt fantastiskt.

Kerastase har kombinerat sin djupa kunskap om frisörer och deras kunder för att sammanställa en hel värld full av hårvårdsprodukter som överträffar förväntningarna hos både kunder och frisörer. Kerastase produkter är framtagna med hjälp av expertforskare.

Kerastase har skapat och skapar (då kerastase ständigt uppdaterar sitt sortiment med nya produkter och kompliment till de olika hårvårdsserierna) produkter med sällsynta och högkoncentrerade ingredienser som sjunker djupt in i hårfibrerna för att vårda håret inifrån och ut.

Kerastase skapar skräddarsydda behandlingar med hjälp av deras banbrytande professionella tekniker och ritualer för att ge den djupaste vården av högsta kvalité.

”We don’t just wash hair, we bathe it. We don’t just treat hair, we transform it. We don’t just smooth frizz, we unleash possibilities. Because it’s more than hair, it’s you”. Kerastasé