Estetikum – Sveriges främsta klinik inom fettsugning

estetikum

Estetikum grundades 2008 och beskriver på sin sida att de var först med att införa laserassisterad fettsugning. De är erkända som en referensklinik för fettsugning i Sverige och erbjuder nu alla tillgängliga fettsugningsmetoder på marknaden.

På sin sida skriver Estetikum att de har det största antalet utförda operationer i Norden inom laserassisterad fettsugning (Smartlipo). Smartlipo är, enligt Estetikum, ett utmärkt alternativ på marknaden inom fettsugning/kroppsformande kirurgi. Därutöver har de valt att bredda sig ytterligare inom området och erbjuder flera fettsugningsalternativ.

De har en specialistklinik som finns i Uppsala. Alla operationer utförs och ansvaras av överläkare med specialistkompetens och mångårig erfarenhet. De har möjligheter att utföra operationer i supermoderna nya lokaler i Sollentuna, strax norr om Stockholm och med närhet till Arlanda flygplats. De kan kan oftast ordna konsultationer i både Uppsala och Sollentuna samt på distans, via video och telefon.

Kostnaden för en fettsugning varierar oftast mellan 10 000 kr – 50 000 kr beroende på vilket område samt fettmängd och hudkvalitet, men även medicinska förutsättningar. Operationstiden varierar mellan 1-6 timmar beroende på hur stort område som behandlas. Om en patient är opererad tidigare så kan det finnas ärrvävnad/sammanväxningar i behandlingsområdet. Detta kan innebära att behandlingstiden blir lite längre än vanligt.

För att ge en ökad trygghet är alla patientier hos Estetikum fullt skadeförsäkrade via Folksam. Du kan på deras sida även hitta kundomdömen från tidigare kunder samt följa dem på sociala medier. Estetikum är aktiva både på Facebook, Instagram

Grundaren till Estetikum (fd Laser & Estetik) heter Vilyam Melki och är den som fortfarande opererar i Uppsala. Överläkare Vilyam Melki har under åren genomfört över 3 500 fettsugningar och är den som vidareutbildat övriga kirurger inom Estetikum.


Läsa mer om Estetikum och de tjänster de erbjuder på https://estetikum.se