Spara tid i vardagen – enkla tips som gör vardagen lättare!

Innehåll

I dagens samhälle är de flesta väldigt stressade och lever en högintensiv livsstil med ett högt tempo och mycket som ska hinnas med.

För att forfarande kunna leva ett händelserikt liv med många aktiviteter finns det vissa saker man kan göra för att vinna tid i vardagen just genom att spara in tid på vissa saker. I detta inlägget kommer StylingGuiden att ge flera bra tips som kan hjälpa dig att spara lite mer tid i vardagen.

group of women doing yoga

Hälsa

De första tipsen rör det absolut viktigaste området i vårt liv – Hälsan! Att ha en bra grundhälsa är så viktigt för att ens kunna klara av arbete, aktiviteter och vardagssysslor.

Träning

Att hinna med träning i en hektisk vardag kan vara en svår pusselbit för många, men så viktig för att kroppen och knoppen ska hålla så länge som möjligt.

 • Cykla eller promenera till arbetet.
 • Använd dig av YouTube och kör 15-20 minuters träningspass på morgonen innan frukost eller på kvällen innan läggdags.

Sjukdomar

 • Om du blir sjuk använd dig av en läkare online för att spara tid, det finns mängder av bra appar och hemsidor där du snabbt kan få hjälp med ditt problem och få medicin utskriven och behöver på så sätt inte ta dig till en fysisk läkare.

Återhämtning

 • Meditera 5 min medan du fortfarande ligger kvar i sängen på morgonen, ta 5 min meditation efter lunchen mitt på dagen och 5 min meditation på kvällen innan du ska somna. Meditation hjälper dig att komma ner vi varv, få tillbaka en lugn andning och att få tillbaka din fulla närvaro om du varit uppe i varv ett tag.
 • Unna dig 30-60 min om dagen där du gör något som du själv känner att du får återhämtning av, det kan vara olika för alla. Till exempel läsa en bok, ta en varm dusch, laga mat, kolla på tv, ta en powernap och så vidare.

Skönhet

 • Gör brun utan sol en gång i veckan – en gång i månaden. Du kommer att känna dig både piggare, fräschare och finare om du har en solkysst hudton vilket förenklar både sminkning och klädsel.
 • Gör en inventering av din garderob och rensa bort sådant du inte använder/använt på 1 år. Välj sedan ut 4-6 outfits du tycker om och kan bära till arbetet, 1-3 festligare outfits och ha dessa i din garderob. Det kommer att underlätta för dig i vardagen om du endast har kläder framme som du verkligen använder vilket kommer att göra ditt klädval på morgonen mycket lättare.
 • Försök att dra ner på hårtvättarna till 2-3 gånger i veckan och använd torrschampo mellan tvättarna. Ditt hår kommer att må bättre och du sparar tid.

Vardagssysslor

 • Beställ mat online så du slipper momentet att handla och bära hem matkassar. Beställ färdiga matkassar med recept om du tycker det är jobbigt att komma på vilka maträtter som ska lagas under veckan.
 • Gör storkok 1-2 gånger i veckan där du lagar många matlådor så att du slipper stå och laga mat varje kväll.
 • Plocka undan saker efter dig direkt efter du använt dem. Sätt ner disken i diskmaskinen direkt efter du ätit, lägg smutsiga kläder i tvättkorgen när du använd dem eller häng tillbaka in i garderoben om de är såpass rena att de går att använda igen.
 • Sätt av 30 min 1 gång i veckan där du snabbt dammar av hemmet, dammsuger och skurar badrummet. Städning behöver inte ta längre tid än så, och om du gör en enkel städning 1 gång i veckan kommer städningen att gå snabbt då det inte hunnit bli så smutsigt.