Hur du får ditt drömjobb – 3 tips

I sammarbete med Cowrite

Vi alla har drömmar och visioner och de flesta av oss kanske någon gång gärna velat söka sitt drömjobb men inte riktigt vågat för att man inte trott att man ska få det. Att få sitt drömjobb kan absolut vara möjligt med några enkla tips.

I detta inlägget kommer StylingGuiden att ge 3 tips på saker man kan göra för att öka chanserna att få sitt drömjobb eller bara öka öka chanserna till att få vilket jobb man än söker.

drömjobb

1. Ta reda på vad företaget söker

Ta reda på mer ingående exakt VAD som företaget söker hos sin nya anställd. Det brukar oftast stå information i jobbannonsen på olika saker som arbetsgivaren söker. Exempel på detta kan vara ”vi söker dig som är analytisk och kritiskt men samtidigt drivs av nya ideér och kommer på lösningar för problem” eller ”vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet i branschen” eller ”vi söker dig som är positiv och ödmjuk”om det inte står i jobbannonsen kan du enkelt klicka dig in på företagets hemsida och noggrant gå igenom dess information om vad det verkar vara för företag, deras visioner, värderingar och vad de erbjuder för tjänster – och därefter skriva ner vad du tolkat att företaget söker. Ta sedan med informationen till när du ska skriva ditt personliga brev.

2. Skriv ett bra personligt brev

Ett bra cv är viktigt men något som faktist är ännu viktigare och som ger det första intrycket är ett personligt brev. I ett personligt brev får du verkligen chansen att beskriva dig själv och visa vem du är och vilka erfarenheter och kunskaper du sitter på. Att skriva att personligt brev kan vara klurigt och svårt, då är ett tips att använda sig utav Cowrite som hjälper till med att strukturera upp ditt personliga brev, så att brevet innehåller bra information men också flyter på naturligt som gör det intressantare för arbetsgivaren att läsa. Du får även hjälp med vilken information som bör finnas med på ett personligt brev.

3. Förbered dig för intervju

När ditt cv och personliga brev väl är ivägskickat och du förhoppningsvis fått svar och kommit vidare till intervju är det dags att börja förbereda sig för intervjun. På en arbetsintervju får du en till chans att visa vem du verkligen är och att ge ett gott andra intryck för arbetsgivaren. Inför en arbetsintervju kan det vara bra att tänka på:

  1. Duscha och fräscha upp dig lite extra, bär kläder som är passande för jobbet – ex söker du ett kontorsjobb kan det vara passande med en kostym eller en lite mer proper klädsel. Söker du jobb på ett gym kan det vara passande med snygga träningskläder, söker du jobb i en klädbutik kan det vara passande med en modemedveten outfit. Det ger ett gott intryck att klä sig som om du redan jobbade där.
  2. Skriv ner dina styrkor och svagheter på ett papper – dina styrkor kan med fördel vara kopplade till vad företaget söker hos en anställd, men såklart viktigt att det också är DINA styrkor och inget påhittat. Fundera också ut ett par svagheter men framställ de inte på ett negativt sätt på intervjun utan använd dig istället av meningen ”Ett område som jag vill utvecklas inom är…” Det låter mer positivt och som att du ser svagheten som ett utvecklingsområde och inte ett hinder.
  3. Var utvilad inför intervjun och se till att inte stressa innan utan var ute i god tid för att komma försent eller med andan i halsen är inte ett gott tecken. Ta en kaffe på ett café i närheten innan med en vän för att skingra tankarna och komma in i en avslappnad stämning.
drömjobb