De 7 mest populära skönhetstrender under 2021

Innehåll

Nu börjar 2021 lida mot sitt slut och därmed är det dags att lista årets mest populära skönhetstrender. Det är alltifrån exfolierande produkter till skimmer och glitter år. Läs mer om de sju mest populära skönhetstrenderna under 2021 nedan.

Exfolierande

Det är i överhuden (latin: epidermis) bottenskikt som våra hudceller bildas. Cellerna vandrar sedan upp till ytan och blir allt hårdare, vilket leder till torrhet och förlorad lyster. Du kan förbättra din textur och stråla mer genom att exfoliera huden några gånger i veckan.

Niacinamid

Nicotinamid (niacinamid) är ett B-vitamin som främjar friska hudbarriärer, porer, hudton och fukt. Det ger helt enkelt din hud ett mer naturligt utseende och passar bra ihop med årets naturliga skönhetsmode. Niacinamids popularitet beror på att det behandlar ett stort antal hudproblem samtidigt.

Rouge

Rougen har fått ett nytt uppsving i kosmetikvärlden och 2021 har handlat om rosiga kinder, både till vardags och på semestern. Välj rätt färg för din hudton och använd rougeborsten för att uttrycka dig fritt. En bra rouge är också ett perfekt sätt för att skapa en naturlig makeup-look.

Less-Is-More Foundation

Under 2021 har vi sett en less-is-more trend vad gällere att få sminket att se så naturligt ut som möjligt. En lätt täckande foundation har aldrig någonsin varit så bra som den har varit under året eftersom den får din hud att se mer naturlig ut och ger ett mjukare intryck.

Vegan

Tänker du på mat när du hör ordet ”vegan”? Veganska skönhetsprodukter, precis som deras djurbaserade motsvarigheter, bygger på samma koncept. Inga ämnen som härrör från djur används i vegansk kosmetika eller personliga hygienartiklar. Slutprodukten eller ingredienserna har inte heller testats på djur. Ett av våra favoritmärken är Maria Nila som är 100% vegansk.

CBD

CBD-oljan syns som ingrediens i allt fler etablerade skönhetsmärken. Bland de ingredienser som återfinns i dessa skönhetsprodukter är syntetisk framställd cannabidiol (det som vanligtvis förkortas CBD) från industrihampa. För att odla industrihampa i Sverige krävs ett godkännande av Jordbruksverket. Det flera kosmetiska CBD-krämer som blivit alltmer populära under året.

Skimmer och glitter

Glitter är vanligt förekommande i både ögonskuggor, läppglans och primers när det gäller kosmetika. Vi ser många glittriga varianter i både ögonskuggor, läppglans och primers. Skimmer och glitter gör det helt enkelt lite mer festligt.