Dags att flytta och anlita flytthjälp? 7 viktiga steg att tänka på

dags att flytta

En flytt kan vara en stressig upplevelse, oavsett om du flyttar över hela landet eller bara över staden. Men det behöver det inte vara! Med lite förberedelser och förutseende kan du göra din flytt till en lätt sak. Här är sju saker att tänka på när du gör dig redo att packa och börja om på nytt på en ny plats.

 1. Börja tidigt
  Vänta inte till sista minuten med att börja packa! Ju tidigare du börjar, desto mindre stressad blir du när det är dags att flytta. Börja med att rensa ditt hem och göra dig av med allt du inte behöver. Detta kommer inte bara att lätta på din börda, utan det ger dig också en chans att tjäna lite extra pengar genom att sälja saker du inte längre vill ha. När du väl har rensat börjar du packa ihop det som inte är viktigt, t.ex. prydnadsföremål och kläder som du inte bär så ofta. På så sätt behöver du bara oroa dig för att packa det nödvändigaste när det är dags att flytta.
 2. Gör en plan
  Lite planering kan räcka långt när det gäller flytten. Börja med att skapa en checklista över alla saker du behöver göra för att förbereda dig inför flytten. Gör sedan ett packschema och håll dig till det! Att packa ett rum i taget hjälper dig att hålla dig organiserad och förhindrar att du blir överväldigad. Och se till att märka alla dina lådor så att du vet var allt finns när du kommer till ditt nya hem.
 3. Packa en låda med viktiga saker
  En av de viktigaste sakerna att göra när du förbereder dig för en flytt är att packa en låda med nödvändigheter. Lådan ska innehålla allt du behöver den första dagen i ditt nya hem, t.ex. toalettartiklar, dokument, mediciner, ombyteskläder osv. Om du har en låda med nödvändigheter blir det lätt för dig att hitta det du behöver när du först anländer till din nya bostad och det bidrar till att minska stressen i samband med flytten
 4. Anlita hjälp
  Om det är möjligt kan det göra ditt liv mycket enklare på flyttdagen om du anlitar professionella flyttfirmor. De tar hand om alla tunga lyft och ser till att alla dina ägodelar är packade på ett säkert och tryggt sätt för transport. Om det inte är möjligt för dig att anlita flytthjälp kan du se om det finns vänner eller familjemedlemmar som kan hjälpa till på flyttdagen. Även om de inte kan lyfta tunga möbler kan de hjälpa till med mindre uppgifter som att packa lådor eller köra din billast med tillhörigheter till ditt nya hem.
 5. Skydda dina ägodelar
  Oavsett om du anlitar flyttfirmor eller gör det själv är det viktigt att du vidtar åtgärder för att skydda dina tillhörigheter under flytten. Linda in ömtåliga föremål i bubbelplast eller handdukar och fäst dem med tejp så att de inte går sönder under transporten. För större föremål, t.ex. möbler, kan du försöka använda sträckfilm eller filtar för att skydda dem från repor och bucklor. Och se till att packa alla föremål ordentligt i lastbilen eller släpvagnen så att de inte flyttas runt under transporten och skadas.
 6. Uppdatera din adress
  Glöm inte att uppdatera din adress! Se till att meddela företag och organisationer om din adressändring så att viktig post inte går förlorad på vägen. Du kan också ställa in en postförmedling så att all post som anländer efter att du har flyttat automatiskt skickas vidare till din nya adress (mot en liten avgift). Slutligen, uppdatera din adress med vänner och familj så att de vet var de kan hitta dig när du har flyttat!
 7. Ha kul!
  Att flytta behöver inte vara allt arbete och ingen lek! Ta tillfället i akt att utforska din nya omgivning och träffa nya människor. Besök lokala sevärdheter, prova nya restauranger, delta i lokala evenemang och mycket mer. Och glöm inte att när allting är uppackat och installerat, bjud in några vänner till en inflyttningsfest! Fira din nystart med stil!

Med lite förberedelser kan det bli roligt att flytta! Genom att följa dessa sju steg kan du se till att allt går smidigt på flyttdagen. Så vad väntar du på? Börja planera redan i dag!