Brun utan sol

Brun utan sol är väldigt populärt då många har svårt att bli bruna naturligt, exempel om man har en väldigt ljus hy som mest blir röd av solen eller vintertid då soltimmarna i Sverige inte är många.

Solens strålar är väldigt skadliga för oss och kan leda till hudcancer samt påskyndar åldrandet av huden genom rynkor. Brun utan sol produkter ger snabbt en vackert gyllenbrun hud utan att behöva utsätta sig för solens strålar – på så sätt sparar man både tid och är snäll mot hälsan.

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol finns i olika former så som hudlotion, mousse, sprayform och serum. Brun utan sol produkter innehåller aktiva ingredienser som aminosyror och DHA (Dihydroxyacetone) som är ett kemiskt ämne som inte är skadligt för varken huden eller miljön. Ämnet kommer från olika sockerarter som ger en gyllenbrun hudfärg. Brun utan sol produkter påverkar endast det yttersta hudlagret (hornlagret) som består av döda hudceller och har ingen påverkan på de djupare cellerna. Den bruna färgen tvättas successivt bort genom dusch.

Vilken brun utan sol passar mig bäst?

Brun utan sol produkter finns i olika nyanser och styrkor så det är enkelt att hitta en produkt som passar till just dig.

För att veta vad som passar bäst för dig rekommenderar vi att du läser brun utan sol bäst i test där du hittar de bästa brun utan produkterna på marknaden. I de flesta fall är det Ida Warg brun utan sol som brukar vinna.

brun utan sol

Hur får man brun utan sol att hålla längre?

Det är viktigt att peela eller skrubba huden innan användning av brun utan sol för att avlägsna alla gamla hudceller så att brun utan sol produkten fäster bättre och ger ett jämnt resultat.

  1. Skrubba huden med en peeling eller skrubb anpassad för din hudtyp minst en dag innan appliceringen av brun utan sol.
  2. Smörj sedan innan huden med en återfuktande hudlotion för att återfukta huden – men viktigt att detta görs direkt efter skrubben för när brun utan sol produkten väl ska appliceras bör huden vara helt torr.
  3. Applicera brun utan sol produkten efter anvisning för just din brun utan sol produkt och låt torka ordenligt. Vissa brun utan sol produkter ska duschas av efter x antal timmar för att skölja bort överflödiga produktrester medans vissa produkter endast ska torka in i huden.
  4. Smörj in huden med en återfuktande hudkräm varje dag för att få bästa hållbarhet på din brun utan sol och för att hålla huden återfuktad.
  5. Applicera din brun utan sol regelbundet efter anvisning på förpackningen.
brun utan sol