Braun rakapparat

Braun är ett företag som har funnits sedan 1930-talet och de har alltid levererat produkter av utmärkt kvalitet som är utformade för män som vill se så bra ut som möjligt varje dag. Den här artikeln kommer att handla om Braun rakapparater och varför de är så bra.

Braun Series 5 Shaver 50

braun series 5 shaver 50 m1200s 1062 354 0000 1

Braun Series 5 rakapparat för män gör rakningen enkel med 3 Flexibla Blad som anpassar sig efter ansiktets konturer. EasyClean-systemet ger en snabb och enkel rengöring utan att rakhuvudet behöver avlägsnas. Litiumjonbatteriet ger upp till 3 veckor av rakning och 5 minuters snabbladdning. Denna rakapparat är 100 % vattentät och kan användas i både våta och torra förhållanden. Kompatibel med EasyClick-system. Precisionstrimmertillbehör ingår. 

Köp här

Braun Series 7 Shaver

braun series 7 rakapparat

Braun Series 7 rakapparat för män med 360° anpassning för en smidig rakning. Med AutoSense-teknik som läser av och anpassar sig efter skäggets täthet, och tar fler hårstrån i varje drag. Litiumjonbatteriet ger upp till 3 veckor av rakning och 5 minuters snabbladdning. Denna rakapparat är 100 % vattentät och kan användas i både våta och torra förhållanden. Kommer med ett 4i1 SmartCare-center och Precisionstrimmertillbehör.

Köp här

Brauns historia

På 1930-talet gjorde Karl Braun, en tysk ingenjör som hade arbetat med radioapparater, ett genombrott genom att uppfinnandet av en ny typ av elektrisk rakapparat. Han patenterade sin konstruktion och skapade ett företag som hette ”Braun”.

Den ursprungliga Braun-rakapparaten är nu känd som ”modell 90” och den skapades för att hålla i upp till fem dagar på en laddning. Den tillverkas fortfarande idag som ett gammalt samlarobjekt. År 1939 introducerade Braun sin första elektriska rakapparat för hemmabruk med två utbytbara huvuden: ett för långa hårstrån och ett för korta.

1949 introducerade Braun sin första rakapparat med ett oscillerande blad som går fram och tillbaka över huden i stället för att använda cirkulära rörelser som tidigare. Den kallades ”The Floating Shaver Head” och hade ett flexibelt gångjärn som gjorde det möjligt för bladet att svänga och anpassa sig till ansiktets konturer.

Varför Braun är det bästa alternativet

En av anledningarna till att Braun rakapparater är så bra är att de kan ge en nära rakning även på 5-dagars skäggstubbar. Bladen är förstärkta med metalllegeringsfolie vilket gör dem mycket hållbara och starka mot alla typer av hår, inklusive tjockt lockigt hår. Det finns också ActiveLift-teknologin inbyggd i deras rakapparater som hjälper till att trimma platt liggande hårstrån som andra rakapparater missar, vilket ger dig en ännu närmare rakning än någonsin tidigare.

Braun rakapparater har ett Clean and Renew-system som gör att de fungerar som nya i flera år. Det är bara att sätta rakhuvudet under rinnande vatten för att ta bort alla hårstrån, applicera lite flytande rengöringsmedel på rakbladet och låt det glida över rengöringspadden. Därefter är det bara att torka dem och sätta tillbaka dem på din rakapparat. Du kommer att ha en helt ny Braun-rakapparat varje dag under året!

Det här är allt du behöver veta om Braun rakapparater. Om du letar efter en rakapparat som ger dig den nära rakning du vill ha varje dag, är detta definitivt något att överväga att köpa. En sak som är värd att nämna är att Braun alltid har varit ett miljömedvetet företag som aldrig slösar bort något.