Blonda hår del 1

Innehåll

Här kommer värdefulla tips för alla med blonda hår. Lär dig mer om vad man behöver tänka på för att bibehålla en fin blond ton. Få tips på vilka hårprodukter som är bäst för blonda hår.

Vi skriver om hur du undviker att håret blir matt, livlöst och missfärgat. Lär dig mer om vilka blonda toner som finns och vilken blond ton du som du passar passar i. Hur ofta du behöver gå till frisören och vilka behandlingar du behöver göra hos frisören. Vi guidar dig hur du gör för att bibehålla en kall blond ton i håret.

Vilka blonda hårfärger finns det?

Det finns oändligt många olika nyanser och ljushetslägen av blond. Man kan vara helt naturligt blond, eller slingad/färgad. Här kommer olika steg av blond från riktigt ljust platinablond hårfärg till mörkblond hårfärg.

Isblond/platinablond

Ljusblond balayage

Varm vaniljblond

Guldblonda

Beigeblond

Silverblond

Jordgubbsblond

Honungsblond

Mörk askblond

Mörk nougatblond

mörknougatblond

Hur ofta bör man gå till frisören om man har blont hår?

Om du är ljusblond/ platinablond

Du bör göra en helblondering eller ljusare färgning om du inte vill ha en slingad effekt eller skiftningar i håret. Detta blir bäst om du redan är naturligt blond/mörkblond, inte på mörkt – svart hår. Kan funka på ljusbrunt-mellanbrunt hår om du går till en riktigt duktig utbildad frisör som vet vad han/hon sysslar med till 100 %. Det sliter på hårets kvalitet att ljusas upp i så många steg och därför bör skonsamma produkter användas.

För att underhålla din blonda fina färg

Jag rekommenderar att du går till frisören och färgar/blonderar utväxten var 6e vecka. När du har 1,5-2 cm utväxt. Detta för att hålla din färg så jämn som möjligt. Då kan du samtidigt passa på att göra en toning/glossing i önskad ton som ger hela håret en ny fin ton och glans. Samt klippa topparna och göra en Olaplex inpackning/ uppbyggande hårinpackning. Då håller sig håret fräscht och snyggt hela tiden och du undviker stark uppljusning som sliter på håret.

Om du är beigeblonde, guldblonde, naturligt slingat blond, vaniljblond, honungsblond, kallt askblonde

Jag rekommenderar dig att du går till frisören och gör slingor var 8 – 12 vecka om du har dessa hårfärger.

Beroende på hur långt ifrån din naturliga hårfärg dina slingor är. Och såklart ekonomi/budget och tid. Vid slingor blir det inte en lika skarp utväxt som vid helblondering. Då är det bra om håret har växt minst 2 månader, dvs 8 veckor. Det blir snyggast resultat och håret hinner vila och bygga upp sig igen efter blekning och slingning.

Det finns otroligt mycket bra och skonsamma samt kemikaliefria blekningar. Produkter på bra salonger med frisörer som är duktiga och utbildade. Fråga din frisör vad hon använder för produktmärke på blekning/färg och om den är fri från kemikalier. Om du brukar känna att det luktar starkt så är den inte fri från kemikalier. Om den är doftfri eller har en lättare mer behaglig doft är den garanterat fri från ammoniak och skonsam för både hår och miljö.

Vid ditt frisörbesök för slingning passa även på att boka in tid för att toppa/klippa håret samt en olaplex behandling. En toning/glossing för att få en ny fräst ton och glans på ditt hår.

Balayage

Om du har en balayage räcker det att du går till frisören och flyttar upp dina balayageslingor var tredje till nionde månad . Eftersom du vid en balayage får en supermjuk och naturlig utväxt.

Bowlayage

Rekommenderar att du går till frisören var 8 – 12 vecka för en klippning, toning/glossing och eventuellt en bowlayage. Vilket är när frisören endast gör balayage i hårfästet, frampartiet och benan för att få det ljusa uppflyttat vid ditt ansikte. Även då du sätter upp håret inte känner dig helt mörk utan får lite ljus kring ansiktet. Detta går väldigt fort och diskutera pris / tidsåtgång för detta med din frisör. Jag skulle bokat in detta som: Bowlayage, toning/glossing och klippning.

Detta var fösta steget i guiden om blonda hår. Hoppas att du fick några värdefulla tips och att du är taggad att börja boka in frisörbesök. Detta för att bibehålla din fina blonda färg strålande fin hela tiden!


Missa inte att läsa om hairtalk extensions något som har blivit mycket populärt under den senaste tiden.