Blonda hår del 2 – vårdande rutin

Innehåll

Att använda rätt produkter är A och O för blonda hår om man vill bibehålla en fin glans, lyster, nyans och kvalité. Här i blonda hår del 2 – vårdande rutin får du tre olika steg. Produkter som du med blont hår behöver ha i duschen för en vårdande duschrutin för ditt hår.

Djuprengörande shampo – detox shampo

Att använda ett djuprengörande shampo eller så kallat detox shampo är väldigt viktigt om man har blont hår. Blonda hår drar lätt åt sig smuts, avgaser samt beläggningar av olika styling produkter och metaller från vatten.

För att hålla håret ljust lysande och glansfullt samt undvika missfärgningar är det viktigt att använda ett djuprengörande shampo var tredje gång du tvättar håret. Du följer alltid upp med att använda ett vanligt shampo direkt efteråt då du alltid bör shamponera håret två gånger.

Varför shamponera håret två gånger?

Första shamponeringen ruggar upp smutset och fettet till ytan medans shamponering nr två frigör all smuts, beläggningar och stylingprodukter från håret och lämnar det helt rent och fräscht.

Uppbyggande shampo eller fuktgivande shampo

Kevin Murphy Maxi Wash

kevin murphy maxi wash detox shampoo 250ml

Efter detox shampot tvättar du ditt hår med ett shampo som uppfyller ditt hårs behov. Till blonda hår bör du använda antingen ett uppbyggande shampo med proteiner som bygger upp håret om det är tunt/fint och lätt går av, samt om håret är blekt skadat behöver du använda ett uppbyggande shampo för att stärka håret.

Köp Kevin Murphy Maxi Wash hos Lyko >>

Uppbyggande proteinshampo: Résistance Bain Force Architecte Shampoo

Bain Force Architecte Resistance 250ml 01 Kerastase

Har du istället ett tjockare blont/ blekt / slingat hår som är torrt och frissigt, behöver du använda ett fuktgivande shampo som ger extra mycket näring. Funkar även för dig med hälsosamt blont hår för att bibehålla fuktbalansen i håret och ge det extra glans.

Köp Kérastase Résistance Bain Force Architecte Shampoo hos Lyko

Fuktgivande shampo med extra mycket näring: Kérastase Nutritive Bain Satin 2

Vårdande inpackning för blonda hår

Loreal blondifier masque

Som avslutning rekommenderar jag starkt att använda en helt fantastisk inpackning från Loreál. Den både reparerar håret, ger näring och tillsätter glans. Denna hårmask passar utmärkt till alla hårtyper, lika bra på tunt fint hår som till tjockt och frissigt.

Köp Loreál blondifier masque >>

Med dessa tre steg av produkter är blonda hår del 2 – vårdande rutin avslutad!


Har du missat att läsa del 1 av Blonda hår? Kan du klicka här!