Blond hårfärg – olika blonda nyanser

Det finns oändligt många olika blonda nyanser och du kanske har en blond hårfärg men är sugen på något nytt med din hårfärg utan att ändra den helt genom att exempelvis färga det mörkare. Då är det ett hett tips att endast ändra nyansen för att få en helt ny blond hårfärg.

Detta kan du antingen göra hos frisören genom att göra en nyansering. En nyansering är en toning i samma ljushetsläge som din egna hårfärg / eller något mörkare men med en annan ton än din befintliga hårfärg.

En nyansering tvättas succsesivt ur och det är väldigt varierande från person till person hur länge en nyansering håller – detta beror på ditt hårs kvalité, hur ofta du tvättar håret samt hur långt ifrån din befintliga ton på håret som nyanseringen är.

En nyansering håller alltid bättre på ett hår som är av god kvalité och om du använder färgbevarande produkter och inte tvättar ditt hår för ofta.

Du kan även förändra tonen på ditt hår genom att göra en färginpackning hemma. En färginpackning är en hårinpackning som innehåller direktverkande pigment som antingen neutraliserar toner i ditt hår eller tillsätter pigment som gör att du får en ny nyans på ditt hår.

En färginpackning är det absolut skonsammaste sättet att förändra nyansen på ditt hår då en färginpackning endast omsluter hårståna och lägger sig på ytan av håret vilket inte påverkar kvalitén på ditt hår. En färginpackning kan du själv fylla på så ofta det behövs hemma vilket gör att detta även är ett mer hållbart och ekonomiskt alternativ till att förändra tonen på din blonda hårfärg.

Nedan kommer StylingGuiden att tipsa om de bästa färginpackningarna för några utav alla olika blonda nyanser.


Ice blonde

kall blond hårfärg

För att uppnå en riktigt kall blond hårfärg som bilden bör håret vara väldigt ljusblont antingen helblonderat elller slingat.

Då kan du använda Maria Nilas färginpackning Pearl silver för att neutralisera ljust gula toner och tillsätta kalla pigment.

Denna färginpackning kan du även använda om du har ljusblonda slingor med en mörblond grund – då kommer slingorna att bli mycket kallare och få en isblond ton.

Gå till butik >>

isblond

Platinum blonde

platina blond hårfärg

Om du är helblonderad eller väldigt ljusblond och vill ha en neutral blond hårfärg – åt det kalla men inte isiga hållet kan du använda Evo fabulosos färginpackning Platinum blonde. Denna kommer att neutralisera gula toner i ditt hår men inte slå över och bli för kall eller askig.

Gå till butik >>

evo fabuloso platinum blonde tube color treatment 1488 204 0006 1

Blush blonde

blush blond hårfärg

Om du antingen är ljusblond – mellanblond eller mörkblond och vill ha en fin blush blond hårfärg kan du använda Four reasons färginpackning Rose gold.

Denna kommer att ge ditt hår en svagt rosa-guld ton. Om ditt hår är väldigt blekt eller slitet kan den suga åt sig mycket och bli mer intensiv.

Rekommenderar då att blanda ut den med balsam och göra en testslinga i håret innan du applicerar i hela håret.

Gå till butik >>

four reasons color mask toning treatment rose gold 1113 345 0014 1

Beige blonde

beige blond hårfärg

Om du antingen är ljusblond, mellanblond eller slingat blond och vill ha en fin beige blond hårfärg som är kall men inte askig utan mer beige helt enkelt kan du använda Evo fabulosos färginpacknng Light beige.

Denna kommer att neutralisera svagt gula toner i håret och ge en fin beige ton. Om du redan har väldigt guldiga eller gula toner i håret rekommenderas att tvätta håret med silverschampo innan du använder denna färginpackning för att först neutralisera bort mycket av de gula tonerna innan du kan uppnå en kall beige ton.

Gå till butik >>

beige färginpackning

Strawberry blonde

strawberry blond hårfärg

Om du är mellanblond eller slingat blond och vill ha en strawberry blond hårfärg kan du använda Four reasons färginpackning Apricot.

Finast resultat är om du har slingat hår och inte helblekt – då du då kan du uppleva att håret blir väldigt orange-rött, för att det blonda inte är uppblandat med mörkare slingor eller din naturliga hårfärg.

Om du vill ha en svagare strawberry blonde ton eller testar för första gången kan du blanda ut färginpackningen med balsam och gör en testslinga innan du applicerar i hela håret.

Gå till butik >>

four reasons color mask toning treatment apricot 1113 345 0001 1

Golden blonde

guld blond hårfärg

Om du har ett ljusblont – mellanblont eller mörkblont hår och vill ha en fin guld blond hårfärg kan du använda Grazettes RE-BOOST gold.

Denna färginpackningen kommer att tillsätta guldiga pigment till ditt hår vilket ger en varm känsla med mycket glans och skimmer.

Om ditt hår är väldigt gult kan du först tvätta håret med silverschampo för att neurtalisera bort de gula tonerna innan du tillsätter den guldiga färginpackningen för att få en finare guldig ton och inte en gul-guldig ton. Det är skilland på gult och guld!

Gå till butik >>

grazette of sweden gold 1132 388 0003 1