Björk hårvård – miljövänlig hårvård

Björk hårvård är ett svenskt hårvårdsmärke som grundades år 2014 med fokus på miljön. Produkterna är gjorda av råvaror av hög kvalité med omtanke på vår jord och miljö. Alla Björks produkter är 100 % veganska samt sulfat- och parabenfria.

Björk hårvård samarbetar med naturskyddsföreningen och Vi-skogen som innebär klimkatkompensation för miljöpåverkan genom att de planterar ett nytt träd per 10 sålda produkter som förbättrar klimatet och räddar utsatta arter.

Agroforestry

För att skapa en bättre miljö använder sig Björk hårvård av metoden Agroforestry som innebär att träd får växa bland grödor och boskap och att träden ger skugga, foder till djur, kompostmaterial och fukt i marken – detta återskapar ett naturligt ekosystem som ger resultatet av större skördar och ett behagligare klimat med ökad motståndskraft mot klimatförändringar.


Björk hårvård – björk fukt

björk hårvård

Efter att jag har gjort hela fuktkuren på mitt hår känns håret väldigt återfuktat, mjukt och lent. Trots den återfuktande känslan upplever jag att jag forfarande har en lätt känsla i håret med volym – samt att produkterna ej tyngde ner mitt scandinaviskt tunna fina hår. Denna kuren kan jag varmt rekommendera till alla hår speciellt sommartid då håret utsätts för mycket sol och slitage. Rekommenderar att göra hela kuren var tredje tvätt och för extra torra och frizziga hår kan den med fördel göras varje tvätt tills håret återfått sin mjuka känsla – därefter kan man trappa ner till var tredje tvätt. / Cecilia certifierad frisör och admin på StylingGuiden.

Steg 1. Schamponera håret 2 gånger med Björk fukt schampo. Massera in schampot med fingertopparna ordenligt i hårbotten. Skölj ur noga innan nästa steg.

image0 3
image1

Steg 2.

Krama ut vattnet i håret noggrant innan du applicerar Björk fukt treatment i hela längderna ut i topparna. Låt inpackningen verka 5 minuter och skölj ur.

image0 4
image1 2
image0 5
image1 3

Steg 3. Avluta med Björk fuktbalsam för att stänga in inpackningen i håret för optimal hållbarhet av fuktkuren. Låt balsamet verka 1 minut och skölj sedan ur. Klart!

Köp hela kitet här >>

Björk fukt schampo

björk fukt schampo

Fuktgivande schampo som skonsamt tvättar bort smuts och produktrester i håret. Schampot tillsätter näringsrik fukt och förbättrar hårets kvalité, lugnar hårbotten och ger en silkesmjuk känsla i håret samt motverkar frizz.

Ingredienser: Arganolja, Solrosolja, Björkextrakt

Egenskaper: Återfuktande, lugnande, färgbevarande.

Rekommenderas till: Torra, frizziga, färgade hår.

Gå till butik >>


Björk fukt balsam

björk fukt

Fuktgivande balsam som ger en utredande känsla, stärker håret och minskar frizz. Balsamet återfuktar håret och förbättrar hårets kvalité samt ger en silkesmjuk känsla med massa glans.

Ingredienser: Arganolja, Olivolja, Björkextrakt

Egenskaper: Återfuktande, mjukgörande, lugnande, färgbevarande.

Rekommenderas till: Torra, frizziga, färgade hår.

Gå till butik >>


Björk fukt treatment

björk fukt treatment

Intensivt återfuktande inpackning som mjukgör och vårdar håret. Inpackningen stärker även håret och ger en silkesmjuk känsla och motverkar frizz.

Ingredienser: Arganolja, Sojaprotein, Solrosolja

Egenskaper: Reparerande, återuppbyggande, återfuktande, glansgivande.

Rekommenderas till: Alla hårtyper.

Gå till butik >>


Björk hårvård – Bästa kuren från Björk för blonda hår!

IMG 4236
Processed with VSCO with au5 preset
IMG 0838

StylingGuidens bästa tips är denna kuren från Björk för alla blondiner.

Steg 1.

Tvätta håret med Björks RENA schampo för att avlägsna alla orenheter från håret så som smuts, beläggningar från produktrester samt beläggningar som kan sätta sig på håret från vatten (koppar, metaller) som kan ge håret en matt och gulaktig ton. Genom att tvätta håret med RENA avlägsnas alla beläggningar och håret återfår en klarhet som gör det redo för nästa steg. Tvätta hela igenom håret noggrant från hårbotten till toppar 2-3 gånger beroende på hur smutsigt ditt hår är.

Steg 2.

Krama ur vattnet i håret noggrant och handdukstork håret lätt. Applicera sedan Björks AG silverbalsam i hela håret från botten till toppen – borsta igenom med en bredtandad kam eller tangle teezer för att få silverbalsamt jämnt fördelat i hela håret. Låt verka i 5 – 10 minuter beroende på hur kall ton du vill ha på håret. Silverbalsamet tar bort gula toner i håret och ger en sval blond ton med massa glans.

Björk RENA

björk hårvård

Ett detoxande schampo som tvättar bort fett och orenheter i hår och hårbotten. Schampot motverkar även mjäll, klåda och irritation i hårbotten.

Ingredienser: Piroctone Olamine, Vitamin E, Lime & grönt te

Egenskaper: Djuprengörande, återställer balansen i hårbotten, motverkar mjäll, avlägsnar beläggningar på håret.

Rekommenderas till: Alla hårtyper.

Gå till butik >>

Björk Silverbalsam AG

björk silverbalsam

Utredande balsam med violetta pigment som tar bort gula toner i håret. Balsamet mjukgör, stärker och återfuktar håret.

Ingredienser: Blåbärsextrakt, Solrosolja, Björkextrakt

Egenskaper: Tar bort gula toner blont hår, mjukgörande, utredande, stärkande, motverkar frizz.

Rekommenderas till: Blonda hår.

Gå till butik >>