Bästa torrschampot 2024 – 5 torrschampon för olika hårs behov

Innehåll

Att hitta rätt torrschampo i djungeln av alla olika torrschampon som finns kan vara riktigt svårt och klurigt.

I detta inlägget kommer jag att guida dig till de bästa torrschampot och vilket torrschampo som är passar bäst till olika hårs behov och önskemål.

Naturligt torrschampo

bra torrschampo

Refresh Powder™ Dry Shampoo

Detta torrschampot är enligt StylingGuiden det bästa naturliga torrschampot.

Refresh Powder™ Dry Shampoo är ett parfymfritt torrschampo utan aerosol.

Torrschampot erbjuder snabb oljeabsorption för att undvika daglig hårtvätt och ger fantastiska hårdagar när som helst.

Torrschampot innehåller 99% naturliga ingredienser, inklusive renande tapiokastärkelse och kaolinlera för att absorbera överflödig olja. Dessutom innehåller det aloe vera och havreextrakt för att lugna hårbotten och skydda håret från skador.

Torrschampot passar alla hårfärger och hårtyper, är fritt från sulfater, silikoner, parabener och mineralolja. Produkten är miljövänlig utan aerosol och bidrar till att minska den negativa påverkan på miljön. Refresh Powder™ Dry Shampoo erbjuder en praktisk lösning för hantering av fettigt hår och möjliggör fantastiska hårdagar samtidigt som den främjar hållbarhet.

Gå till butik >>


Torrschampo för blondiner

bästa torrschampot

Kevin Murphy Fresh Hair

Detta torrschampot är enligt StylingGuiden det bästa torrschampot för just blondiner.

Torrschampot kommer från det kända svenska märket Kevin Murphy som är sulfat & parabenfritt.

Detta torrschampot absorberar bort fett i hårbotten och ger håret en ny fräsch känsla med doft av vanilj. Torrschampot ger en lätt känsla och mycket volym.

Varför just detta torrschampot passar så bra för blondiner är för att det avger ett ljust vitt pulver när det sprayas i hårbotten som enkelt absorberas och blandas in i den egna hårfärgen när man gnuggar med fingrarna.

Detta ger blondiner inte bara en fräschare och renare känsla i håret utan också en uppfräschning av den blonda hårfärgen.


Ofärgat torrschampo

bästa torrschampot

Living Proof Perfect Hair Day

Detta torrschampot är enligt StylingGuiden det bästa torrschampot för en extra ren känsla.

Living Proofs torrschampo gör verkligen att ditt hår känns RENT! Det har en fräsch ren doft som håller i sig under hela dagen. Detta torrschampot är transparent och passar därför till alla hårfärger, och lämnar inga synliga pulverrester.

Detta torrschampot är speciellt just för att vara TORRT – vissa torrschampon kan ge en något fuktig känsla men detta gör verkligen att ditt hår känns RENT och tar bort olja, svett och lukt för att ditt hår både ska se ut och kännas fräshare. Detta torrshampot är fritt från silikoner.


Torrschampo för känslig hårbotten

bästa torrschampot för känslig hårbotten

Nioxin Instant Fullness

Detta torrschampot enligt StylingGuiden det absolut bästa torrschampot för just KÄNSLIG HÅRBOTTEN!

Har man en känslig hårbotten kan torrschampo lätt ge klåda och irritation vilket gör att hårbotten inte alls känns ren utan snarare smutsigare. Nioxin är en serie framtagen just för känslig hårbotten och hårbottenproblem – detta torrschampot är otroligt milt mot hårbotten och ger ingen klåda alls.

Det ger en fräsch, lätt och luftig känsla samt gör att håret får en fylligare och tjockare känsla.


Torrschampo för brunetter

bästa torrschampot

REF Dry Shampoo Brown

Detta torrschampot är enligt StylingGuiden det bästa torrschampot för brunetter.

REF som är ett svenskt märke från Stockholm med naturliga ingredienser och sulfat & parabenfritt har detta torrschampot som ger bra volym och textur och en matt/torr finish.

Detta torrschampot avlägsnar fett och smutts från hårbotten och har bruna färgpigment som ger alla brunetter en uppfräschning av sin hårfärg samt undviker att det blir vita/grå pulverrester som många torrschampon kan ge spår av efter sig.


Vårdande torrschampo

bästa torrschampot

Balmain Dry Shampoo

Detta torrschampot är enligt StylingGuiden det bästa torrschampot för torrt och skadat hår.

Balmain torrschampo är en lyxig variant och märket Balmain har sitt ursprung i Paris. Detta torrschampot absorberar upp olja, fett och fräschar upp ditt hår utan att behöva tvätta det. Balmain torrschampo ger volym och en matt struktur och ett fylligt hår.

Detta torrschampot är till skilland från många torrschampon vårdande och passar därför bra för torrt och / eller skadat hår. Det innehåller bland annat Silk protein och arganolja som bibehåller fuktbalansen i håret och inte torkar ut håret och skyddar svagt hår från yttre påfrestningar.

Doften är Care Lines signaturdoft som är en unik blandning av toner som påminner om en varm sommardag med sin mystiska, feminina och sexiga doft.


Hur använder man torrschampo?

Torrschampo är en torr form av hårspray som sprayas med ca 20 cm avstånd i hårbotten för att absorbera upp fett/olja från hårbotten och ge en frächare doft. Att använda torrschampo mellan hårtvättarna är bra för håret då man kan dra ut på tiden mer mellan tvättarna (att tvätta håret för ofta torkar ut både hår och hårbotten).

StylingGuidens tips

Använd torrschampo som en volymspray och i förebyggande syfte – speciellt om du lätt får fett hår och känner att ditt hår är platt och och saknar volym.

Spraya en liten mängd torrschampo i din hårbotten redan när ditt hår är tyvättat (såklart inte i blött hår utan det behöver ha torkat helt eller vara nyfönat först) på så sätt får du volym och låter torrschampot ligga i din håbotten redan när hårbotten först börjar producera fett, i förebyggande syfte.

Detta kommer att göra att du bara kan bättra på med en liten mängd torrschampo även dag 2 och dag 3 så kommer du hela tiden fram tills nästa tvätt hålla en ren och fräsch känsla och undvika att ditt hår börjar kännas fett.

Att spraya mycket torrschampo i ett hår som redan är väldigt fett (flera dagar efter tvätt) kan göra att håret nästan bara känns ännu smutsigare och att det inte riktigt hjälper. Tänk på att torrschampo inte är en ersättning till hårtvätt utan ett hjälpmedel mellan hårtvättarna.

Du har väl inte missat inlägget om den bästa mascaran? ”Bästa mascaran – så får du de finaste fransarna 2024”