Bästa schampot för lockigt hår – 8 schampon som gör lockar mjuka, glansiga och vackra

Innehåll

Hur bör det bästa schampot för lockigt hår vara?

Ett schampo för lockigt hår behöver ha några speciella egenskaper:

  • Mjukgörande
  • Tämjer frizz
  • Definerande
  • Ger spänst
  • Återfuktar

Alla schampon som är listade nedan uppfyller dessa egenskaper och flera av dom är även sulfat och parabenfria samt gemensamt för alla schampona är att de kommer från pålitliga hårvårdsmärken med hög kvalité och som uppfyller salongskvalité.

Hairlust

Hairlust är ett skandinaviskt hårvårdsmärke som foukuserar på naturliga ingredienser i sina produkter. Hairlust skapades år 2017 och de har tre starka värderingar: Innovation, hållbarhet och öppenhet.

1. Curl Crush™ Shampoo

schampo for lockigt har CurlCrush Shampoo

Nummer #1 bästa schampo för lockigt hår är Curl Crush™ Shampoo från Hairlust. Det är ett sulfatfritt schampo som rengör lockigt hår utan att torka ut det. Schampot ger fukt och glans till håret med hjälp av de aktiva veganska ingredienserna mikroproteiner, bambuextrakt och aquaxyl™.

Schampot tämjer även frizz och återuppbygger håret för friska och hälsosamma lockar.

Gå till butik >>


Kerastasé

Kerastasé är en fransk lyxhårvårdslinje som distribuerar produkter internationellt. Kerastasé är en del av LOréal Professional Products Division. Kerastasé grundades 1964 av forskare vid LOréal Advanced research.

2. Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo 250 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #2 bästa schampot för lockigt hår är från Kerastase Discipline serie som är en vårdande serie som gör lockigt hår mjukt utan att tynga ner lockarna. Schampot ger kontroll och rörelse till lockarna med hjälp av ingrediensen Morhpo-Keratin Complex som är en hög koncentration av Pro-keratin. Detta schampot motverkar friss och gör att håret torkar snabbare.


Kevin Murphy

Kevin Murphy är en frisör från Australien som har ett hårvårdsföretag där produkterna ursprungligen är baserade på hudvård. Kevin Murphy har arbetat på Australiens modevecka, varit omslag på tidningarna Vouge och InStyle samt arbetat som hårregissör för Melborne Spring fashion week.

3. Kevin MurphySmooth AgainWash 250 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #3 bästa schampot för lockigt hår är Smooth Again från Kevin Murphy. Det är ett mjukgörande schampo anpassat för grovt och frissigt hår. Schampot innehåller Monoiolja, murumurusmör och solrosextrakt. Det har em utjämnande effekt och gör håret mjukt och glansigt. Schampot är sulfat och parabenfritt.


Davines

Davines grundades i Parma i Italien år 1983 av familjen Bollati. De startade ett forskningslaboratorium som producerade hårvårdsprodukter för salonger och kända kosmetiska företag världen över.

4. Davines Essential Love Curl Shampoo 250 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #4 bästa schampot för lockigt hår är LOVE Curl shampoo från Davines. Detta schampot är extra bra för tunt/fint – normalt hår. Schampot ger volym, kontroll och spänst till lockarna och tynger inte ner utan ger en mjuk och lätt känsla. Innehåller mandelextrakt, proteiner, vitmin B & E samt omättade fetter, magnesium, järn, kalium, koppar och fosfor. Förpackningen är tillverkad av återanvändbar plast och försäljningen av varje produkt finansieras av plantering och skydd av skogar i Madagaskar.


REF

REF som är en förkortning av Reference Of Sweden är ett svenskt hårvårdsmärke som har professionella hårvårdsprodukter. REF finns på marknaden i hela 28 länder och är noga med att det uppfyller svenska principer och förväntningar.

5. REF. Intense Hydrate Shampoo 285 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #5 bästa schampot för lockigt hår är Intense hydrate från REF. Detta schampot gör håret otroligt mjukt, tämjer all friss och efterlämnar håret silkeslent. Detta schampot innehåller organisk kokosnötsolja som ger en djupgående fukt till håret utan att tynga ner, samt bergamot olja som ger en strålande glans till lockarna. Detta schampot är även färgbevarnade och sulfatfritt.


Keune

Keune började tillverka hårvårdsprodukter år 1922 och är nu tredje generationens familjeägda företag som ligger i Soest i Nederländerna. Keune köper ingredienser av högsta kvalitét.

6. Keune Care Curl Control Shampoo 80 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #6 bästa schampot för lockigt hår är Care curl control från Keune. Detta schampot rengör håret på ett milt sätt och passar till alla lockiga och vågiga hårtyper, från fint – grovt hår. Schampot ger spänst och definition till lockarna och gör håret mjuk och glansigt.


Moroccanoil

Carmen Tal som skapade varumärket Moroccanoil 2008 inspirerades av krafterna hos arganoljeprodukter som är rika på essentiella fettsyror som omega 3 och 6, vitamin E och antioxidanter.

7. Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo 250 ml

bästa schampot för lockigt hår

Nummer #7 bästa schampot för lockigt hår är Curl enhancing shampoo från Moroccanoil. Detta schampot har en curl-boostande formula som med näringsrik arganolja ger elastisitet, glans och hanterbarhet till lockarna. Schampot ger definition till lockar och motverkar friss. Innehåller vegetabiliskt protein och abyssinian-olja som stärker och skyddar håret. Gör lockarna vackra, friska och viktlösa.

Gå till butik >>


Har du alltid drömt om lockar men ditt hår är rakt? Kika in inlägget om Bästa locktång för hemmabruk – hot tools