3 tips på bästa plattången från ghd

Det kan vara svårt när man ska köpa plattång att välja vilken plattång som man ska ha och om det är värt att välja ett dyrare alternativ. Vilken plattång är den bästa? Här presenterar jag den bästa plattången ghd.

Det allra första man ska tänka på innan man börjar kolla efter plattång är vilka behov vill du uppfylla med en plattång och hur ofta du behöver använda en plattång.

6 olika behov av att använda plattång:

  • Platta ett lockigt hår helt rakt en gång i veckan.
  • Platta ett jättefrissigt och tjockt hår slätt och rakt ca 1-2 gånger i veckan.
  • Platta endast luggen varje dag.
  • Endast använda plattången för speciella tillfällen så som middagar, fest för både plattning och lockning.
  • Platta ett tunt/fint skandinaviskt hår rakt nästan varje dag pga önskemål om rakt hår och förhindra självfall.
  • Locka håret med plattången ca 2-3 gånger i veckan och använda för att göra håret rakt någon gång ibland.

Vilken typ av plattång passar bäst till respektive hår/behov?

Det finns mängder med olika behov att uppfylla, men kan säga såhär att har man ett tjockt, frissigt, lockigt hår som man vill få helt slätt och rakt nästan varje vecka är det mycket värt att verkligen investera i en bra, hållbar, lite dyrare plattång med god kvalité, då plattången kommer att få jobba mycket och då är det viktigt att kvalitén är god så att den håller länge samt att den är skonsam och snäll mot ditt hår.

Har man endast en lugg att platta eller kortare – axellångt hår kan det räcka med en plattång i mindre storlek, pga att det är mycket smidigare och den blir inte så tung och klumpigt att använda som en normalstor plattång, samt är den lätt att ha med sig när man reser eller bara ska iväg över helgen eller på en weekend.

Har man ett tunt, fint skandinaviskt hår skulle jag säga att det viktigaste är att tänka på hur skonsam plattången är då fint hår är otroligt känsligt och det krävs lägre värme för att formas, så även viktigt med en plattång som du tydligt kan se graderna och kan ställa in de på max 180 grader.


ghd IV Styler

bra plattång ghd iv styler

ghd IV Styler är en av de mest prisvärda plattängerna men som samtidigt håller hög salongskvalie. Den har två inbyggda keramiska värmeplattor som gör att värmen fördelas jämnt över hela plattången vilket ger en skonsam styling och leder till ett perfekt jämnt glansigt resultat med lång hållbarhet. Plattången har ett sleep mode vilket gör att den stänger av sig själv efter 30 min, vilket ökar säkerheten om man glömmer att stänga av den. Den har även en lång sladd och en inbyggd universal adapter som gör att den fungerar att använda i alla länder och den blir på så sätt lätt att ta med sig när man reser utomlands. Plattången fungerar utmärkt att både platta och locka med pga de keramiska plattorna och designen (rundade kanter). Den är också lätt att bära och mycket behaglig att ha i handen.

Köp ghd IV Styler hos Lyko >>


ghd Gold Mini Styler

bästa plattången ghd gold mini

ghd Gold Mini Styler är mindre till storleken på skaftet och plattorna vilket gör det mycket enklare och smidigare att styla tex; ett kort hår eller en lugg, men själva handtaget är samma normala storlek för att den ska vara lika lätt och behaglig att ha i handen. Även denna plattången har en inbyggd spänningsomvandlare vilket gör den möjlig att använda överallt i världen och detta gör den även till den perfekta lilla ”reseplattången”. Ghd v gold styler har inbyggda keramiska plattor med speciell nano-silver beläggning som gör att håret blir extra skinande och glansigt. Den har också en bra inbyggd isolering som gör att den ej blir så varm på utsidan vilket förhindrar brännskador. Även denna har ett sleep mode på 30 min.

Köp ghd Gold Mini Styler på Lyko >>


ghd Gold Max Styler

ghd gold  max styler plattång

ghd Gold Max Styler är bredare plattång som är fantastisk för dig med ett bongstyrigt tjockt, frissigt eller lockigt hår som du vill platta på ett enkelt och smidigt sätt. Den är även helt fantastisk för att tämja afrohår med plattångens enorma kraft. Att använda en bredare plattång minskar plattnings tiden och gör det mycket mer effektivt. Till ett långt/extra långt hår går Ghd gold max styler även utmärkt att göra stora vackra lockar/vågor med. Ghd gold max styler har ett värme skyddande skydd som man kan sätta på plattången innan man tex lägger ifrån sig den vid indelning av håret eller om man vill packa ner den direkt efter användning innan den svalnat. Även denna modell av plattång har ett sleepmode. Plattången har keramiska plattor i guld som ger ett mycket bra glid och därmed en strålande glans och ett skonsamt resultat.

Köp ghd Gold Max Styler >>


Du har väl inte missat inlägget om hur du gör de perfekta hollywoodlockarna hemma? I inlägget är det rekommenderat att använda en bred locktång men det går precis lika bra att använda en plattång för att få svalliga lockar.