Bästa hårvitaminerna 2021 – Få tjockare och längre hår med hjälp av rätt hårvitaminer!

Det finns nu för tiden mängder av olika kosttillskott för håret och hårvitaminer på marknaden. Det finns många som bara är bluff som lovar guld och gröna skogar och sedan händer ingenting. I detta inlägget kommer jag att tipsa om de bästa hårvitaminerna som verkligen FUNKAR och HJÄLPER! Som frisör har jag erfarenheter från kunder som testat olika sorter och vilka som funkat och jag själv har även testat några olika varianter.

Dessa två olika bästa hårvitaminerna kan jag verkligen med heder och samvete ÄRLIGT rekommendera som certifierad frisör!

Bästa hårvitaminerna

1. Bayer Priorin

Bästa hårvitaminerna
4.9 out of 5.0 stars

De bästa hårvitaminerna nummer #1 är Priorin. Priorin är ett kosttillskott för håret som hjälper till att förse hårrötterna med den näring som behövs för en normal hårtillväxt. Priorin fungerar på kvinnor med tunt hår, eller kvinnor som tappar mycket hår. Fungerar även på män förutsatt att hårrötterna fortfarande är aktiva.

Restultat av Priorin: Ett välmående hår och hårväxt, ett märkbart fylligare, starkare och glansigare hår på 12 veckor.

ButikBayer Priorin
LykoSe priset »
LloydsApotekSe priset »
MEDSSe priset »

Priorin innehåller:

 • Biotin: (vitamin B7) bidrar till att bevara ett normalt hår.
 • L-cystin: Aminosyra som är en viktig byggsten i proteinet keratin – som är det naturliga proteinet i håret.
 • Hirsextrakt: Kommer från ett av världens äldsta sädesslag.
 • Pantotensyra: B-vitamin som bidrar till normal energiomsättning och har en central funktion som ökar celldelningen i hårrötterna.

Användning: Två kapslar dagligen de första 90 dagarna, därefter en kapsel om dagen. Priorin kan användas både som långvarig användning eller som kur. Priorin bör användas i minst 3-6 månader för att uppnå bästa resultat – på grund av hårets långsamma tillväxt då håret bara växer ca 1 cm i månaden.

Priorin är vetenskapligt testat och utvecklades år 1959 i Schweiz av Dr. Med. Kurt Bosch och kemisten Mr. Hans Sthele. Priorin har 60 års erfarenhet på den europeiska marknaden.

priorin harvitaminer ger bra effekt

2. Hairburst Healthy Hair Vitamins 

Bästa hårvitaminerna
4.8 out of 5.0 stars

Bästa hårvitaminerna nummer #2 är Hairburst Healty Hair Vitamins. Hairburst hårvitaminer ökar hårväxten och förbättrar hårkvalitén. Hårvitaminerna är vetenskapligt framtagna med naturliga premiumingredienser.

Hairburst hårvitaminer bidrar till att hålla håret i ”växtfasen” så länge som möjligt vilket gör att hårstråna kan bli längre vid användning av dessa vitaminer.

ButikHairburst Vitamins
LykoSe priset »

Hairburst vitaminer innehåller Biotin, Selen och Zink och är formulerade med en premiumblandning av 26 vitaminer och mineraler som riktar sig mot brister som skadar håret.

 • Biotin: B-vitamin som hjälper till att bibehålla friskt hår. Brist på B-vitamin kan leda till tunnare hår.
 • Zink: Mineral som har en viktig roll i celltillväxten och reparationen i håret. Zink ser till att oljekörtlarna runt hårsäckarna fungerar korrekt.
 • Selen: Antioxidant som upprätthåller kroppens metaboliska funktioner.

Användning: Ta två vitaminer en gång om dagen, rekommenderas att ta tillsammans med frukost. Vitaminerna bör tas i minst 3 månader för bästa optimala effekt.

I ett konsumentförsök märkte 98% av användarna synligt snabbare hårväxt efter att ha använt Hairburst konsekvent över tiden. Hairburst vitaminer är glutenfria, veganska och ej testade på djur.

Hairburst Health Vitamins kan endast köpas hos Lyko som har Sveriges bredaste utbud inom hår- & skönhet med över 1300+ varumärken.


Frågor och svar

Vad orsakar håravfall?

Håravfall orsakas av en störning i hårväxtcykeln, vilket får håret att flytta ut ur tillväxtfasen och vidare till övergångsfasen. Hårväxtcykeln ska fungera naturligt men kan störas av vissa faktorer.

Orsaker som kan utlösa håravfall:

 • Stress
 • Allergener – ett allergen är ett ämne som ger en allergisk reaktion.
 • Hormoner
 • Överanvändning av värmestyling
 • Dålig näring
 • Ångest/Oro
 • Åldrande
 • Genetik

Hur fungerar hårets naturliga växtcykel?

Hårstråna har tre olika växtfaser som de växer i. Dessa delas in i tillväxtfas, vilofas och övergångsfas.

Tillväxtfas

Första fasen i hårets växtcykel är tillväxtfasen. Under denna fasen sker en snabb celldelning i hårets rot och det är då hårstrået växer. Ca 85-90 % av hårstråna på huvudet befinner sig hela tiden i denna fasen. Tillväxtfasen är genetiskt, vilket betyder att vissa personer har en längre tillväxtfas och vissa har en kortare tillväxtfas. Tillväxtfasen varar i allt mellan 2-8 år.

Vilofas

När håret har slutat att växa i tillväxtfasen går det vidare in i vilofasen. I vilofasen händer i princip ingenting, håret vilar. Vilofasen varar i 5-6 veckor.

Övergångsfas

I övergångsfasen dör hårstrået och ramlar bort och det är då man tappar hårstrået. I samband med detta skapas en ny hårsäck. Normalt tappar man mellan 50-100 hårstrån per dag, detta kan vi se i duschen, i hårborsten och på kudden exempel.