Bästa hårvaxet 2022

När du stylar ditt hår med det bästa hårvaxet som är anpassat för ditt hår kommer du märka skillnad på slutresultatet. För de vanligaste hårtypen är det ett hårvax med medium stadga och medium glans som passar bäst. Innehåller kaktusextrakt och sockerrör som återfuktar håret och gör det mer smidigt och mjukt. Ett bra standardvax är lätt att använda och passar alla hårtyper och hårlängder. Därutöver kan du beroende på frisyr, önskad styling och hårkvalitet behöva ett särskilt hårvax som passar ditt hår. I det här testet har vi valt ut de som är enkla att jobba med, valt ut vax som inte lämnar spår efter sig och som ger naturliga resultat.

Lanza Healing Style Urban Molding Paste 200ml

Bästa hårvaxet #1 - Lanza Healing Style Urban Molding Paste 200ml

Bästa hårvaxet #1

Det bästa hårvaxet som passar för alla typer av hår! Urban wax ger håret fyllighet och struktur och gör det enkelt att skapa forma ditt hår precis som du vill med med ökad volym. Waxet gör att ditt hår upplevs som tjockare och ger volym och struktur. Styrkan är 6/10. Kan användas med värmeskydd upp till 260 grader. Motivering till plats 1 av bästa hårvaxet är att det är en klassiker som har funnits länge och alltid fungerar.


American Crew Forming Cream 85g

Bästa hårvaxet #2 - American Crew Forming Cream 85g

Bästa hårvaxet #1

American Crew King Forming Cream är ett hårvax med medium stadga och medium glans. Hårvaxet är enkelt att använda och passasr för alla hårtyper. Applicera en liten mängd i handen och fördela jämnt i antingen fuktigt eller torrt hår. Motivering till plats 2 av bästa hårvaxet är att det passar till alla hårtyper och ger verkligen medium stadga och glans.


D:Fi Matte Clay 150g

Bästa hårvaxet #3 - D Fi Matte Clay 150g

Bästa hårvaxet #3

d:fi Matte Clay är ett lervax med hög stadga och matt finish. Applicera en liten mängd i handen och fördela jämnt i antingen fuktigt eller torrt hår. Motivering till plats 3 av bästa hårvaxet är att det är ett lervax som hjälper dig ett mycket bra resultat. Det man ska veta är att det är lite annorlunda att använda lervax och det är många som älskar det och en del som föredrar ett normalt vax.


Kevin Murphy Night Rider 100g

Bästa hårvaxet #4 - Kevin Murphy Night Rider 100g

Bästa hårvaxet #4

Ett torrt hårvax som ger hård stadga och en matt finish som passar alla hårtyper. Night Rider är enkel att applicera i håret och gör att du kan styla håret som du vill. Doftar fräscht av citrus. Massera en liten mängd mellan handflatorna och fördela jämnt i fuktigt eller torrt hår. Motivering till plats 4 är att det är en produkt som verkligen fungerar bra och även doftar gott.


D:Fi d:struct Molding Cream 75g

Bästa hårvaxet #5 - D Fi D Struct 75g 1

Bästa hårvaxet #5

d:fi Molding Cream är ett hårvax med medium stadga och medium glans. Vaxet är enkelt att använda och passar alla hårtyper och hårlängder. Motivering till plats 5 är att det är ett schysst wax från d:Fi som har funnits länge och än idag håller hög kvalitet.


REF 534 Styling Wax 85ml

Bästa hårvaxet #6 - REF 534 Styling Wax 85ml

Bästa hårvaxet #6

REF 534 är ett vax som ger hög kontroll och maximal stadga med lagom glans. En revolutionerande teknologi i polymerer ger möjligheten att få hög stadga. Hårwaxet är mjukt och enkelt att applicera. Motivering till plats 6 är att det är en nykomling men som verkligen har blivit allt mer populär under de senaste månaderna.


Maria Nila Creator Fix 100ml

Bästa hårvaxet #7 - Maria Nila Creator Fix 100ml

Bästa hårvaxet #7

Maria Nila Creator Fix är fri från parabener och sulfatfri. Det här hårwaxet är speciellt framtaget för applicering i fuktigt hår. Ger en matt finish. Motivering till plats 7 är att det är en nykomling men som verkligen har blivit allt mer populär under de senaste månaderna.

Lernberger Stafsing Mr Lernberger Hard Wax 90ml

Lernberger Stafsing Mr Lernberger Hard Wax 90ml

Bästa hårvaxet #8

För dig som letar efter ett vax med kraftig stadga där du har kontroll och vill få en matt finish. Med bivax som gör ditt hår formbart hela dagen. Innehåller rapsolja, broccoliolja och allantoin som är hårbottenvårdande. Lätt att applicera och att tvätta ur.


För dig som upplever problem med tunt hår – läs vårt populära inlägg om 5 steg för att få tjockare hår för killar med tunt hår.