Bästa hårserum – 4 hårserum för olika behov!

Innehåll

Det är väldigt populärt nu för tiden att använda serum i vår hudvårdsrutin. Lika viktigt är det att använda ett serum till håret för att tillföra rätt näring dagligen till vårt hår och boosta håret inifrån.

Till skillnad från hårolja går ett hårserum in lite djupare i håret och tillför vitaminer och näring till håret på djupet och det bästa är att det liknar en inpackning fast den skall inte sköljas ur. På så sätt är det enklare och går snabbare att använda ett hårserum då det appliceras i hårlängderna och topparna dagligen för att upprätthålla ett friskt och välmående hår.

Det är viktigt att använda ett hårserum som är anpassat för just din hårtyp och som uppfyller ditt hårs behov. Nedan listar StylingGuden de bästa hårserum för olika hårs behov.


Hårserum torrt hår

hårserum torrt hår

Kérastase Nutritive 8H magic night serum

Hårserum som ger torrt hår en boost av näring och fukt. Serumet har en lätt och krämig formula och passa både fint, normalt och grovt hår som är torrt och behöver extra återfuktning. Håret blir silkeslent och mjukt och känns återfuktat.

Användning: Serumet skall användas under natten och appliceras i hårlängderna och topparna (ej hårbotten) på kvällen innan du går och lägger dig. För bästa resultat gör en lös fläta efter att du applicerat hårserumet.

 


Hårserum tunt hår

hårserum tunt hår

Kérastase Genesis Anti-Chute Fortifiant scalp serum

Hårserum för tunt och försvagat hår och passar även bra till dig som lider av håravfall. Serumet innehåller effektiva ingredienser som aminexil, edelweiss-celler och ingefärsrot som stärker håret och minskar risken att tunt och skört hår bryts av. Serumet lugnar även hårbotten och stärker hudbarriären i hårbotten.

Användning: Används 1 gång dagligen antingen på morgen eller kvällen. Appliceras i hårbotten med hjälp av pipetten och masseras sedan ut i hela hårlängderna. Använd 1-4 pipetter med serum beroende på hur mycket hår du har.


Hårserum blont hår

hårserum blont hår

Kèrastase Blond Absolu cicanuit night serum

Hårserum som innehåller Hyaluronsyra och Edelweiss som hjälper till att reducera 55 % av skador i håret från blekning och blondering. Håret blir 74 % mer återfuktat och 80 % starkare. Serumet motverkar kluvna hårtoppar och kapsalr in håret så att det skyddas mot yttre friktion.

Användning: Serumet skall användas under natten och appliceras i hårlängderna och topparna (ej hårbotten) på kvällen innan du går och lägger dig. För bästa resultat gör en lös fläta efter att du applicerat hårserumet.


Hårserum skadat/ slitet hår

hårserum skadat hår

Kérastase Resistance Thérapiste hair serum

Hårserum för skadat hår från blekning/ färg eller slitet hår från mycket användning av värmeverktyg och perfekt för dig med kluvna hårtoppar. Serumet är dubbelverkande med en innoaktiv formel som liknar en reparerande kräm och ett bindande serum som reparerar och stärker håret. Serumet skyddar även mot värmestyling upp till 230 °.

Användning: Applicera serumet i hårets längder och toppar varje gång du har nytvättat hår. Serumet skyddar mot värme så det går fint att föna och styla håret efter. Du kan även ta i lite serum i håret på kvällen innan du ska lägga dig eller på morgonen innan du borstar håret.


Läs även inlägget om ”Bästa hårinpackningen 2023 – 8 hårinpackningar för olika behov