Bästa frisyrerna för tunt hår

Det kan vara svårt och kännas hopplöst att veta hur man ska styla sitt hår/ vilken frisyr man ska ha om man har tunt hår. Men det finns några frisyrer som gör att håret ser mycket fylligare ut. Här tipsar jag om vilka frisyrer som är de bästa frisyrerna för tunt hår.

Frisyrer för killar med tunt hår

Kort rufsigt hår

Att ha en kort frisyr, med både en kort längd upptill och en kort men inte snaggad längd vid sidor och nacke, gör sig snyggt om man har ett tunt hår som kille. Håret ser fylligare ut och stylingen blir bäst genom att rufsa till håret med ett torrt lervax, ju busigare desto bättre.

Har du djupa vikar så passar det bra med samma stuk på frisyr men med kortare uppe på hjässan, låt det vara lite löst och ledigt!

På höger bild lägger man knappt märke till de djupa vikarna pga den smickrande frisyren, medan man ser det väldigt tydligt på den vänstra bilden då vikarna framhävs.

Hipster luggen med textur

Att ha riktigt korta sidor och ha luggen framåt, klippt med textur gör att du täcker högt hårfäste och vikar och samtidigt får en jättecool look.

Sidbena och stort skägg

Att ha en tydligt markerad sidbena med en kort fade, och väga upp det med ett stort härligt skägg funkar också hur bra som helst. Ofta om man har tunt hår som kille har man väldigt bra skäggväxt istället.

Bästa frisyrerna för kvinnor med tunt hår

Att ha en lob frisyr är inte bara super trendigt och snyggt utan också väldigt klädsamt om man har tunt hår. Håret ser tjockare och fylligare ut med en kortare längd, samt blir det mycket mer volym. Till denna frisyren rekommenderas det att håret är lätt uppklippt med väldigt tunna och fina lager.

Håret ska se jämnlångt ut när det är rakt men sedan kommer magin om man stylar håret med texturspray / gör vågor / lockar, då hjälper den fjäderlätta uppklippningen till att skapa textur och volym samt får stylingen att hålla mycket längre än om håret vore helt jämnlångt. Gå till en frisör som är utbildad och duktigt på vad den gör, fråga om frisörens erfarenheter och kunskaper av att klippa tunna fina hår. Det är superviktigt att uppklippningen görs seamless och mjukt, samt att underhåret sparas så att fylligheten i håret finns kvar.

Gillar man kort hår är detta en superfin och bra frisyr om håret är tunt. Det är betydligt mycket kortare men det finns fortfarande längder kvar och är väldigt feminint. Superfint om du vill få fram ditt ansikte och om du tex ändå bara brukar ha håret uppsatt i en svans.

Vilka hårfärger får tunt hår att se tjockare och fylligare ut?

Det allra bästa tipset för tunt och fint hår är att ha olika nyanser i håret, att ha någon lite mörkare färg som blandas med en ljusare för med dimensioner och liv gör att håret ser tjockare ut.

Att göra tunna ljusa slingor gör att håret ser tjockare ut och får ett nytt liv. Det ger dessutom stöd och stadga till håret vilket gör att du får en fantastisk volym.

Slingor i flera olika nyanser

Att göra slingor i flera olika nyanser är inte bara superfint utan ger håret en fantastiskt lyser och glans samt gör att håret ser mycket tjockare och fylligare ut. Här har man blandat ljusa beige/guld blonda slingor med nougat/guld bruna slingor som blandas upp med tjejens naturliga ask bruna hårfärg.

Guld / mocka ombre

Att använda sig av en bottenfärg i mocka och guld balayage slingor blir en fantastisk mix som skapar vackra kontraster och gör att håret ser mycket tjockare ut!


Missa inte att läsa om hur man gör de bästa hollywood lockarna på sig själv hemma.