Bästa epilator 2023 – Epilator som skonsamt tar bort hår och ger en silkeslen hud

Innehåll

Nedan har StylingGuiden listat bästa epilator från nummer 1 till nummer 7. Detta är de mest bästsäljande modellerna!

1. Braun Silk-épil 9 SensoSmart 9/890

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #1.

Epilator med SensoSmart-teknik som innebär att den har en trycksensorteknink som vägleder sig igenom epileringen och avlägsnar flera hårstrån samtidigt, den avlägsnar även de minsta små hårstråna (0.5mm) med hjälp av sina pincetter. Huvudet är rörligt vilket gör att det enkelt följer kroppens konturer. Epilatorn är vattentät och kan därför smidigt användas i duschen. Den har ingen sladd vilket gör den smidigare att använda.

Setet innehåller sju tillbehör, inklusive kroppstrimmer, ansiktstrimmer och trimmer på känsliga områden som bikini.

2. Braun Silk-épil 3 3-420

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #2.

Epilator som skonsamt avlägsnar hårstrån med ett långvarigt resultat. Epilatorn tar bort även de kortaste hårstråna som ej vaxning klarar av. Ger ett resultat som varar upp till 4 veckor. Denna epilatorn är anpassad för nybörjare och har inbyggda massagerullar som skonsamt stimulerar huden vid hårborttagningen. Innehåller även en bikinitrimmer för bikinilinjen.

3. Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-961

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #3.

Epilator som avlägsnar mer hår i ett drag och är vattentät så den kan med fördel användas i duschen. Epilatorn tar bort hår dom är 4 gånger kortare än vad vax kan avlägsna. Den har en inbyggd djupmassagepad som gör huden lugnade och ger ett mycket fint resultat med lyster i huden. Epilatorn har 2 medföljande kroppsborstar som exfolierar huden och förebygger inåtväxande hårstrån.

Setet innehåller epilator, 2 kroppsborstar, rakapparat för känsliga områden som bikini, rakhuvud och trimmerkåpa.

4. Braun Silk-épil 5-810

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #4.

Epolator för perfekt och varsam hårborttagning. Epilatorn har en Micro-Grip-teknik med 28 inbyggda pincetter som tar bort även de kortaste hårstråna. Epilatorn har både ett rak- och trimmerhuvud och den är 100 % vattentät. Epilatorn utför precisionstrimning med fingertoppskänsla. Epilatorn har en nybörjarkåpa som ger en smärtfri upplevelse som är perfekt för nybörjare.

Setet innehåller 1 epilator, 1 st rakhuvud, 1 st trimmerhuvud, 1 st nybörjarkåpa, 1 st bikini styler.


5. Remington 5in1 Smooth & Silky EP7500

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #5.

Denna epilatorn har en avancerad och multifunktionell teknik. Den är populär både för att ge ett strålande resultat och att ha en behaglig behandlingsstund. Epilatorn avlägsnar 60 % mer hår från roten, och resultatet håller upp till 4 veckor. Denna epilatorn har en ergonomisk design som är skön att hålla i och jobba med.

Setet innehåller epilator, 5 olika huvuden, en resväska och en rengöringsborste.

6. Remington EP7300

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #6.

Epilator med ett avancerat epilatorsystem som ger en skonsam hårborttagning. Epilatorn har tre olika munstycken som är anpassade för olika hudområden på kroppen. Epilatorn har en inbyggd massageteknik som gör hårborttagningen behagligare. Epilatorn har 40 komfortpincetter som fåmnhar upp även de finaste hårdttråna och avlägsnar 60 % mer hår från roten i varje drag. Har en medföljande massagekpåa med aloe vera för känsligare områden som ansiktet och bikini.

7. Braun Silk-épil 3 3270

Bästa epilator

Bästa epilator nummer #7.

Epilator som skonsamt tar bort hår. Epilatorn har masserande rullar som med mikropulseringar stimulerar huden före och efter hårborttagningen för att ge en lugnande effekt. Epilatorn har 20 små pincetter som tar bort hårsmån från roten och epilatorn har en smartlight som är en lampa som lyser upp så att du enkelt ser och inte missar även de tunnaste/finaste hårstråna. Epilatorn är inte vattentät och bör därför användas på torr hud utanför duschen och den är anpassad för kroppen, ej ansiktet/intima delar.

Setet innehåller epilator, trimmerkam, rakhuvud, rengöringsborste.

Vad är en epilator?

Epilator är en elektrisk apparat som drar upp hårstrån på kroppen från roten. Till skillnad från rakning där rakbladet skär av hårstråt ger epilering ett mer långvarigt resultat som varar upp till fyra veckor och det ger en lenare hud. En epilator avlägsnar även de allra finaste, tunnaste hårstråna som inte ens vaxning klarar av.  

Hur använder man en epilator?

En epilator ser ungefär ut som en raktrimmer så den skall föras på huden och en gång per område räcker. Huden skall vara utsträckt vid epilering och vissa epilatorer är vattentäta och går att använda i duschen medans andra inte är vattentäta och bör användas på torr hud utanför duschen.

Gör det ont att använda en epilator?

Första gången man epilerar huden kan det göra lite ont. Eftersom epilatorn har inbyggda pyttesmå pincetter och drar upp hårstråna från roten så är det klart att det känns, till skillnad från rakning. Vid upprepad användning brukar det inte kännas lika mycket som första gången då regelbunden epilering minskar hårtillväxten och gör hårstråna mjukare. Vid menstruation är många extra smärtkänsliga så försök att undvika att epilera huden då.

Vart på koppen kan man använda en epilator?

Epilator kan användas på benen, i armhålorna, på armarna, på ryggen och vissa epilatorer har en medföljande del för känsliga områden som bikinilinjen och ansiktet.

Efter en fantastisk hårborttagning kan det vara härligt att applicera en vacker och solkust brun utan sol. Läs inlägget ”Steg för steg – brun utan sol”