Armbandsklocka: Köpguide

Innehåll

Klockor är accessoarer som kompletterar vilken outfit som helst. Klockan, som du bär praktiskt taget varje dag, är som en förlängning av dig och bör därför vara perfekt. Men med det stora antalet olika klockor på marknaden kan det kännas lagom överväldigande att välja den rätta för dig.

Nyckeln till att välja rätt armbandsklocka ligger i att identifiera dina prioriteringar samt se till att klockan du väljer stämmer väl överens med din budget så väl som livsstil. Du kommer inte kunna välja den bästa klockan utan att känna till dina alternativ. 

Nedan har vi sammanställt en köpguide till armbandsklockor så du ska kunna hitta en värd att investera i.

Fastställ din budget

Det finns en uppsjö av klockor i varierande prisklasser. Snygga, väldesignade klockor kan numera fås för så lite som 1000 kronor eller billigare. Vill du unna dig en lyxigare klocka bör du dock först bestämma dig för vad du är villig att spendera, och sedan hålla dig till den summan. Det kommer också att hjälpa till att begränsa det massiva utbudet redan från början.

Tänk på att klockor är dyra att producera. Därför ska du vara beredd på att betala en del för en klocka som är både snygg och håller länge. Köp inte en klocka bara för att köpa. Betala hellre lite extra så att du kan behålla den i flera år framöver.

Välj en klocka utefter din stil och livsstil

Utöver budgeten är det viktigt att försöka kartlägga vilken klocka det är du är i behov av samt vilken slags klocka som passar din stil bäst. Även om den mest grundläggande funktionen med klockor är att tala om tiden, varierar de olika typerna av klockor markant. Vilken typ av klocka som passar dig bäst beror på dina behov och din stil.

Träningsklockor är exempelvis utformade för personer med en aktiv livsstil. Dykarklockor är anpassade dykare då dessa klarar det ökade trycket från vattnet – men passar såklart även för dig som bara simmar. Helt alldagliga klockor är de vanligaste, och bärs av personer som helt enkelt behöver en snygg och bekväm klocka som fungerar som accessoar och för att hålla koll på tiden. Märkesklockor tenderar att vara dyra och passar därför de som gillar att skryta om sin lyxiga livsstil. 

Som du hör finns det gott om olika klockor att välja mellan. Det viktigaste är som sagt att välja en klocka som passar dig och din livsstil. Du kan bläddra bland en mängd olika herr- och damklockor för olika personligheter hos Tidenarinne.se.

Hitta rätt storlek för din handled

Du kan vanligtvis justera armbandsklockor utefter den storlek du önskar, men urtavlan på klockan förblir densamma. Men faktiskt så påverkar omkretsen på din handled storleken på urtavlan. Det vill säga att en allt för stor urtavla kommer se massiv ut på en smal handled och en allt för liten urtavla på en stor handled kommer se malplacerad ut. Därför bör du mäta omkretsen på din handled och titta på urtavlans storlek för att hitta en klocka som klär dig bäst.

Läs även vårt inlägg om snygga damklockor.