7 enkla tips för att få ditt hem att se exklusivare ut

Innehåll

Lyx handlar inte om att köpa dyra saker eller ha mycket pengar; lyx är när du har det bästa för dig själv och din familj. När gäster går in i ditt hem ska de känna av värdet och elegansen! Du kan absolut kan skapa ett lyxigt hem utan att spendera en förmögenhet. Dessa 8 tips kommer hjälpa dig att skapa ett hem som ser dyrt ut.

1. Välj kvalitet framför kvantitet

Att få ett hem att se dyrt ut handlar inte alls om att packa det fullt med saker. I detta fallet är mindre mer. Du vill inte att hemmet ska kännas naket, men en minimalistiskt stil kan vara fantastiskt elegant och får definitivt hemmet att se dyrare ut. Med för mycket saker ser hemmet snabbt rörigt ut istället, och det finns inget elegant med det.

2. Välj noggrant ut ditt hems ljuskällor

En hängande ljuskrona kan fullständigt omvandla ett rum. Tonen på ljuset spelar också roll. När det gäller ett hem som ser dyrt ut är belysningen inte något att strunta i. Ljuset i rummet kommer göra väldigt stor skillnad, vilket gör ditt hems ljuskällor till någonting faktiskt värt att spendera dina pengar på.

4. Maximera din vy

Fönster med en vacker vy är någonting som är typiskt för rika hem. Om du vill att ditt hem ska se dyrt ut gäller det att du maximera din vy. Det kanske inte finns mycket du kan göra för att ändra vyn, men du kan se till att fönsterna är eleganta, alltid rena och vackert inramade med passande spetsgardiner.

5. Välj ett ljust färgtema

Använd en neutral och ljus palett för att få ditt hem att kännas större och dyrare. Ett beigt rum med varma toner och guld accenter är ett fantastiskt färgval för att ditt hem ska kännas lyxigt och fridfullt. När du vill skapa ett elegant utseende i ditt hem bör du undvika många starka färger och hålla dig till några få nyanser för att binda ihop rummen i huset.

6. Ha en fokuspunkt i varje rum

En fokuspunkt är det bästa sättet att ge ditt rum personlighet samtidigt som du håller det elegant. Du behöver aldrig mer än en fokuspunkt i varje rum. Fokuspunkten kan vara vad som helst som drar ögat till sig: en eldplats, ett stort konstverk (som något du hittar hos Bimago), en kristallkrona eller en snygg skinnsoffa är alla utmärkta fokuspunkter för ditt vardagsrum. Det lönar sig att spendera lite extra på ditt rums fokuspunkt eftersom denna punkt kommer ta rampljuset. Dekorera runt din fokuspunkt; placera möbler och dekor strategiskt för att dra ögat till ditt fokus.

7. Ha en plats för allting

Kringspridda saker utan någon utsedd plats kommer garanterat inte att hjälpa dig att få hemmet att se sofistikerat ut. Allt bör ha sin plats, och om någonting inte har det kan du göra dig av med det. Om du vill behålla någonting som du inte använder bör du lägga undan det någonstans där det inte stör eller syns.