5 steg för att få tjockare hår för killar med tunt hår

Innehåll

Att ha tunt hår för killar kan vara både känsligt och jobbigt. Det är dock helt naturligt och beror helt på gener. Håravfall för män är oftast inget man kan styra över och det kan ske redan från 20 års ålder. Det är vanligt att håret börjar tunnas ut på killar redan i 25 års-ålder. Som ung kille kan man vilja få till en fyllig frisyr och få ett tjockare hår.

I detta inlägget kommer jag ge de bästa tipsen och 5 steg för tjockare hår för killar med tunt hår samt hur du kan göra för att motverka håravfall.

Lika viktigt som det är för killar med tunt hår att klippa sig regelbundet för att bibehålla fyllighet och en bra frisyr är det att sköta sitt hår på rätt sätt hemma samt använda rätt produkter anpassade för sitt hår.

Jag har nedan skräddarsytt de optimala stegen för att motverka håravfall och få ett tjockare och fylligare hår som kille. Investera åtminstone i en till två av dessa produkter och du kommer märka skillnad.

Jag rekommenderar att minst använda steg 1, 4 eller endast 5 men den absolut optimala guiden är att följa steg 1 till steg 5 och investera i dessa fantastiska produkter för att ge ditt hår den kärlek du och ditt hår verkligen är värd och du kommer få ditt drömhår.

Men kom ihåg: Ha tålamod – det kommer bara att bli bättre och bättre med tiden och det är viktigt att följa produkternas anvisningar samt att du använder produkterna och följer stegen kontinuerligt.

Killar med tunt hår – 5 steg till ett tjockare hår:

Steg 1: Klippning

Först är det allra viktigaste – gå till en frisör och klipp dig! Få hjälp om du är osäker med att hitta en frisyr som passar just dig och din hårtyp samt ansiktsform och livsstil. Killar rekommenderas att klippa sig var 5 – 8 vecka.


Steg 2: Shampo

redken cerafill shampoo

Använd ett shampo för tunt hår. Om du har tappat hår och märker att håret tunnats ut den senaste tiden behöver du använda ett shampo som stimulerar hårsäckarna och blodcirkulationen för att få igång hårtillväxten. Det bästa shampo för tunt hår för män är Cerafill Shampo från Redken. Detta shampo stärker hårfibrerna och ger en fylligare känsla till hårstrået.


Steg 3: Balsam

redken cerafill conditioner

Det är mycket viktigt att efter shamponeringen att följa upp med ett balsam för tunt hår.

Det bästa balsamet som finns är Cerafill Conditioner från Redken som hjälper till att stärka hårfibrerna för att göra det mer motståndskraftigt från att brytas, samt gör diametern på hårstrået tjockare vilket ger en mycket fylligare känsla och utseende.


Steg 4: Leave-in produkt

Redken Cerafill Maximize Dense Fix

För att uppnå maximal fyllighet och tjocklek rekommenderar jag att använda Cerafills hårförtjockande leave-in spray – Cerafill Maximize Dense Fix.

Den sprayas i nytvättat handduktstorkat hår i hela hårbotten, dela in håret i benor och spraya så att sprayen fördelas överallt.

Denna treatment spray är fantastiskt och ger känslan av att ha upptill 9 000 nya hårstrån efter bara en användning. Den ökar tjockleken på diametern på hårstråna med hela 9 %.


Steg 5: Behandlingskur

redken cerafill förtjockande behandling

För dig som verkligen vill ha mer hår permanent och boosta igång tillväxten samt undvika kommande håravfall rekommenderar jag att göra cerafill-behandlingen i form av engångs ampuller som droppas i hårbotten en dos dagligen i 6-8 veckor.

Detta bör göras två gånger pär och och det rekommenderas att göra det på våren – innan sommaren då håret utsätts för mycket slitage av sol och bad i salt och klorvatten. Samt att göra kuren en på hösten inför vintern då håret utsätts för stark kyla och mycket torr luft.

Behandlingen förebygger att kollagen stelnar kring hårroten – vilket kan leda till håravfall, samt förbättrar hårtätheten och öka densiteten i tunt hår. Formulan innehåller vitaminerna B3, B5 och B6 samt Omega 6.


Läs också om vilka frisyrer som passar bäst till killar med tunt hår och djupa vikar i inlägget: 3 frisyrer för killar med högt hårfäste/djupa vikar!