10 tips för lyster, även under vinterhalvåret

Nu när dagarna blir kortare och kallare kanske du mest fokuserar på att fixa iordning vintergarderoben. Glöm inte att även se över ditt smink och dina hudvårdsprodukter så att du verkligen kan känna dig vinterfräsch från topp till tå. Här tipsar vi om hur du enkelt kan göra det! 

Hur du applicerar foundation på bästa sätt

Foundation är a och o för en hy med lyster. Det första du ska tänka på är att hitta en nyans som matchar med din naturliga hudfärg, ett bra ledord är hellre för ljust än för mörkt. Man kan även tänka på att en väl exfolierad och återfuktad hy kommer att vara en bättre grund för din foundation än vilken primer i världen. Så se till att lägga till en återfuktande dagkräm och veckovisa exfolieringar i din ansiktsrutin. Om man vill använda borste, svamp eller fingrar när man applicerar din foundation är individuellt, men ett hett tips är att hålla dina verktyg rena och fukta gärna din svamp innan du applicerar någonting.  

10 tips för otrolig lyster

  1.  Starta dagen med en kall dusch. Detta är ett bra sätt att vakna till och få igång cirkulationen. Om du inte är en friskus så starta med att ha vattnet så svalt du klarar av, och avsluta duschen med lite kallare vatten på ben och vader.
  1.  Använd en riktigt bra olja eller kräm för att hålla huden återfuktad, detta är extra viktigt under de kalla vintermånaderna då den torrare luften har en negativ inverkan på vår hy. Se till att den är ordentligt anpassad efter din hudtyp för bästa möjliga resultat.
  1.  Gör en skonsam peeling och en närande samt återfuktande ansiktsmask minst en gång i veckan för att ge huden lite extra kärlek och en välbehövlig boost. 
  1. Var noga med att välja rätt foundation. Huden har en tendens att torka ut under vintern, och då vill vår make up gärna lägga sig i ansiktets små rynkor vilket får oss att se äldre ut. För att försäkra dig om en sammetslen hy och ett hälsosamt glow, satsa på den bästa foundation.
  1. Motionera regelbundet för att öka blodcirkulationen och hålla igång ämnesomsättningen. Det spelar ingen roll om du hör till dem som är morgonpigga och vill träna på morgonen eller om ett kvällspass passar dig bättre – huvudsaken är att det blir av!
  1. Drick mycket vatten. Det är viktigt att hålla en bra vätskebalans under hela året, men det är lättare att glömma under vintern när vi inte har lika mycket lust att dricka kallt vatten. Satsa på rumstempererat vatten och gärna grönt te för ett tillskott av antioxidanter. Spetsa ditt vatten såväl som ditt te med några droppar färsk citronsaft, det ger dig C-vitamin som hjälper dig att lättare stå emot vinterns förkylningar. 
  1. Ät en nyttig och balanserad kost med gott om frukt och grönsaker för att ge din kropp all den energi och alla näringsämnen den behöver för att hålla immunförsvaret och energinivåerna på topp. 
  1.  Glöm inte bort att smörja in dig med solskydd under vinterhalvåret, även om solen inte skiner lika mycket. UV-strålningen är fortfarande skadlig för huden!
  1. Unna dig en varm kopp te eller en varm dusch innan du går och lägger dig för att slappna av och värma upp kroppen. På så vis kommer du att kunna sova bättre och vakna mer utvilad.
  1.   Sov med öppet fönster. Det är vetenskapligt bevisat att vi sover bättre med frisk luft och en lägre temperatur i sovrummet.